Vilde konger og varm kakao på Lejre Museum i vinterferien

Både bjørnekæber og brave mænd, vilde konge og varm kakao er en del af oplevelsen, når Lejre Museum inviterer børnefamilierne ind i vinterferien. Foto: ROMU.

Lejre Museum inviterer indenfor i uge 7 til ’Konger og Kakao’ – en smags- og fortællingsoplevelse for børnefamilier om de sagnomspundne Skjoldunger og de mytiske guder fra Asgård. Museet er naturligvis også åbent for almindelige besøg.

Både bjørnekæber og brave mænd, vilde konge og varm kakao er en del af oplevelsen, når Lejre Museum inviterer børnefamilierne ind i vinterferien. Foto: ROMU.

Både tirsdag og torsdag i vinterferien i uge 7 kan børn og deres voksne være med, når Lejre Museum gør museumsudstillingen levende gennem dens skatte og skjulte fortællinger.

På en tur gennem udstillingen vil rummet blive fyldt med fortællinger om guder, helte og konger som for eksempel Kong Skjold, der er Skjoldungernes navnefader, og der vil være mulighed for at komme i audiens hos selveste gudernes konge på hans trone.

Før og efter turen i udstillingen byder museet på en kop kakao, der kan give varmen i vinterfrosten.

”Det sagnrige univers, vi har i Lejre, er så spækfyldt med spændende fortællinger og myter, at de burde være kendt af alle. Vi har oven i købet, lige her i ”kongerigets vugge”, en række rige arkæologiske fund, der samtidig er med til at fortælle de sjove historier på en helt speciel måde. Derfor bliver ’Konger og Kakao’ en sjov oplevelse på museet for alle der interesserer sig bare en smule for vikinger eller nordiske guder”, Søren Stegger Søndergaard, Lejre Museum.

Hvis vejret ikke er alt for trist, bliver der efter turen i udstillingen, mulighed for en guidet tur til et af Lejres fortidsmonumenter i det historiske landskab.

Anbefalet aldersgruppe: 7-12 år.

Tid, pris og sted

22. og 24. februar kl. 11:30-13:00

Voksne: 60kr og børn og unge under 18: 30kr

Billetter købes via billetto.dk

Lejre Museum, Orehøjvej 4B, 4320 Lejre

Din foredragsbillet gælder også som entrébillet til udstillingen samme dag.

Åbningstider i vinterferien

Man kan naturligvis også opleve udstillingen på egen hånd som et almindeligt museumsbesøg – uanset alder. I både uge 7 og 8 har Lejre Museum åbent mandag-søndag kl. 11-16