Ville beskytte pindsvin – så fik han tre tænder slået ud af indvandrer

I forbindelse med en voldsepisode begået lørdag d. 27. juni 2020 kl. 23.45 sket i Christiansgave Park i Hjørring blev to yngre mænd overfaldet af en ukendt yngre mand. Politiet har brug for offentlighedens hjælp til at fastlægge identiteten på den formodede gerningsmand. Også vidner til episoden efterlyses af politiet.

Forud for voldshandlingen var gået en episode, hvor to kammerater – de to yngre mænd – gik og snakkede sammen i den østlige del af Christiangave Park, ud mod Korsgade. Her mødte de tre drenge og en pige, der tilsyneladende var i færd med at drille et pindsvin.

De to kammerater opfordrede gruppen på de fire personer til at stoppe deres forehavende. Dét udviklede sig til en uoverensstemmelse og en efterfølgende diskussion.

”Uenigheden afstedkom, at en yngre mand fra gruppen på fire personer tildelte de to kammerater slag i ansigtet med både knytnæve og med en flaske,” siger lederen af politiets efterforskning i sagen, politikommissær ved Nordjyllands Politi, Michael Karstenskov, der tilføjer, at den ene af de forurettede som følge af de tildelte slag fik knust tre af sine tænder.

”Vi ser med stor alvor på denne sag, og vi efterforsker den som grov vold,” understreger politikommissæren, ”derfor vil vi gerne høre fra vidner eller andre, der har oplysninger, som kan bidrage til sagens opklaring. Vi hører også gerne fra den formodede gerningsmand selv.”

LÆS OGSÅ:  TOP-DF'er tordner mod statsministeren: Hvorfor ignoreres vold og chikane rettet mod danskere?

Den formodede gerningsmand beskrives som: 
A. mand, anden etnisk herkomst end dansk, 16-17 år, 175-180 cm høj, mørkt hår, kraftig af bygning, iført blå jakke, bar sort kasket

De øvrige i gruppen signaliseres som: 
B. Mand, dansk af udseende, høj, lyst hår, iført sort jakke, bar sort kasket
C. Mand, ingen yderligere beskrivelse
D. Kvinde, udenlandsk af udseende muligvis asiatisk udseende, alderssvarende til de øvrige efterlyste, kraftig af bygning, meget lille, sort hår, iført sort trøje

Mens episoden udspillede sig, kom yderligere fire personer til, men disse forholdt sig dog i baggrunden.

”Men dem vil vi også gerne i kontakt med. Deres udsagn kan være nødvendig for sagens fulde belysning,” understreger Michael Karstenskov.

Nordjyllands Politi sidder klar ved telefonerne. Så ring straks 114, hvis du har oplysninger i sagen. Du kan også hjælpe politiet ved at dele denne efterlysning på Facebook.