Obama eksperimenterede med homoseksualitet og kokain iflg. prisvindende forfatter til ny biografi

Skandalebog om Barack Obama, der nok vil relativere hans eftermæle som Messias.

Den tidligere amerikanske præsident, den hysterisk overvurderede Barack Obama, er igen dukket op i avisoverskrifterne – i hvert fald i det store udland. Og denne gang drejer det sig ikke om den sædvanlige ukritiske hyldest til verdens frelser i modsætning til den halvfascistiske skurk Donald Trump, som tysk TV forleden ikke gik af vejen for at betegne som nazist.

Af klummeskribent Sven Hakon Rossel – professor og forfatter.

Årsagen til omtalen er en ny biografi, der med flid blev overset af alle vore venstrevredne medier: Rising Star: The Making of Barack Obama (Opgående stjerne: Hvordan Barack Obamas skabtes). Den er skrevet af den amerikanske historiker David J. Garrow, der beskriver sig selv som en ”Bernie Sanders-agtig demokratisk socialist”.

Sven Hakon Rossel er professor i nyere skandinavisk litteratur og forfatter til mere end 50 bøger. S. H. Rossel er fast klummeskribent på 24NYT og skriver om udenrigspolitik, kulturpolitik, EU og det monstrum, der hedder “political correctness”.

Bogen indeholder en masse pikante detaljer fra den yngre Obamas turbulente liv og karriere og den røg omgående ind på New York Times’ bestsellerliste. Alligevel har samme avis, der som bekendt var Obamas – og for den sags skyld også Hillary Clintons – hoforgan, beskyldt Garrow for når alt kommer til alt at have fremstillet Obamas liv og levned på en ”unfair“ måde.

Garrow vandt i 1986 den fornemste amerikanske litteraturpris, Pulitzer-Prisen, for sin biografi om Martin Luther King Jr., Bearing the Cross, og er således ikke hvem som helst. Han skal have brugt ni år på at samle materiale og skrive sin nyeste bog, der udkom i maj 2017. Den bygger på flere end 1.000 interviews og breve og er en mursten på næsten 1.500 sider, hvoraf de 275 sider er noter.

Måske skal en del af indholdet tages med et gran salt, men som bekendt går der ingen røg uden brand og veddet til bålet består af lige dele sex, narkotika og iskold beregning, når det gælder at fremme karrieren. Men lad os begynde med Garrows beretning om unge Baracks sexliv, der fylder en hel del i biografien.

Hans allerførste kæreste skal have været en vis Alex McNear, som han lærte at kende som ung studerende ved Occidental College i Los Angeles. Mange år senere, da Obama var senator, valgt i staten Illinois, pralede han under et pokerspil med at have haft sex med en ”dødlækker blondine fra en rig familie” – netop samme Alex. Da han så var fyldt 22 år, havde han en lidenskabelig affære med den australske Genevieve Cook, mens de begge var i fuld gang med at sniffe kokain. Og så rullede bolden derudad.

Da Obama kom sammen med sin nuværende hustru, den flotte Michelle, f. Robinson, skal han gennem et helt år have bedraget hende med en anden veninde. Denne, en hollandsk-japansk studerende ved navn Sheila Miyoshi Jager, er blevet interviewet flere gange af Garrow og citeres i bogen bl.a. for denne passage: „Jeg havde på grund af dette forhold altid en dårlig samvittighed”. Samtidigt udtaler hun også, at Obama var ”en meget seksuel/sensuel person, og sex spillede en stor rolle i vort forhold”.

Sådanne sidespring skal ifølge Garrows biografi have hørt til dagsordenen. Og en række andre elskerinder beskriver Obamas bidrag til de seksuelle aktiviteter som ekstrem højlydte, mens andre påstår, at han ”ikke var særlig opfindsom” i sengen!

Men unge Barack, som Garrow konsekvent kalder ham, havde også andre seksuelle tilbøjeligheder. Således skal han i et brev have betroet en veninde, at han og en professor ved Occidental College ved navn Lawrence Goldyn skulle have dyrket ”et venskab, der rakte ud over auditoriet”, dvs. haft et homoseksuelt forhold til hinanden; men efter nærmere eftertanke besluttede han sig dog for et heteroseksuelt forhold. Forklarer dette Obamas senere støtte til homoseksuelle ægteskaber og bestræbelser på at give de forskellige LGTB-grupper adgang til det amerikanske militær, hvilket Donald Trump som bekendt har modsat sig med næb og klør?

Mere alment kendt er Obamas store forbrug af marihuana og kokain, mens han var teenager. Men ifølge Garrow stoppede han ikke her, men skal også senere regelmæssigt – men ganske vist med mådehold – have sniffet kokain. En af hans mange elskerinder citeres i bogen for flg.: ”Når der var nogen, der hældte kokain ud på bordet, sniffede han kun halvdelen”. Ganske betryggende, ikke sandt?

Og så er der blandt disse godbidder hos Garrow også hans beretning om Obamas benhårde karrierejagt og politiske opportunisme og en påpegning af, at denne valgte sine kærester alt efter i hvor høj grad de kunne øge hans politiske chancer. Hans ambitioner var allerede vakte i 1987, da han ytrede sit ønske om at blive USAs første afro-amerikanske præsident. To gange skal han i 1980erne have friet til Sheila Miyoshi Jager. Første gang mente hendes forældre, at begge var for unge – Barack var dengang 25 og Sheila 23 år gammel, men der skal også have været en række sammenstød med faderen, der var en konservativ republikaner med helt andre politiske meninger end Obama. Anden gang nærede Sheila selv betænkeligheder, da Barack i stigende grad lod skinne igennem, at det trods alt nok ville være bedre for karrieren, hvis han som sort ikke giftede sig med en hvid kvinde. Garrow antyder kraftigt, at dette netop var én af årsagerne til, at Obama valgte Michelle frem for Sheila.

Garrows bog er udkommet på et tidspunkt, hvor Barack Obama selv er beskæftiget med at etablere sit politiske eftermæle bl.a. ved at planlægge sit eget museum og bibliotek i Jackson Park i Chicago og skrive en bog om sine otte år i Det hvide Hus som USAs 44. præsident. Her vil Garrows afsløringer, som Obama betegnende nok ikke selv har taget stilling til, vel næppe blive nævnt. Derfor skal vi i sandhedens navn være ham dobbelt taknemlig for at have fremdraget dem.

HUSK: 24NYT modtager IKKE mediestøtte. Du kan hjælpe os ved at tegne et abonnement på 1,- om dagen. Klik her. https://24nyt.dk/abonnement/

Kommentarer

STØT 24NYT EN GANG OM MÅNEDEN

Vælg beløb