Vinnyder in spe? Her er, hvad du kan vente dig af vine

Har du aldrig været den store vindrikker og overvejer at begynde nu? Så er du på nippet til at træde ind i en stor verden af smag og tekstur. Hvor du har dine hovedkategorier inden for vin, herunder hvidvine, rødvine, rosévine og mousserende vine, byder hver kategori på så stor variation inden for vine i sig selv, at du kan bygge en fritid op om at udforske dem, fx ved grænsehandel hos Poetzsch.

 

Tjek sortimentet i hvidvine ved grænsehandel

Sortimentet i hvidvine hos en grænsehandel er nemlig stort – som det er for andre drikkevarer, som danskere i stor stil tager med sig over grænsen tilbage til Danmark. Chardonnays er der utallige af, og kan du finde såvel vine af høj kvalitet til fine lejligheder, som du kan finde kartonvine til at nyde på campingturen. Riesling er også en meget vellidt druesort, der giver tørre, men kraftige hvidvine.

 

Find fyldige supplementer til aftensmaden i rødvine

Måske hælder du snarere til at væde ganen med lidt rødvin – fx som supplement til en lækker bøf eller andet aftensmåltid? Her er vine lavet på merlot-druer værd at fremhæve. Denne druesort er den mest plantede blå drue i Bordeaux og har fået internationalt renommé. Vin lavet af zinfandel er det også værd at tjekke tilbud på, når du står i en grænsebutik. Zinfandel giver dig kraftige rødvine.

 

Rosévine og champagne skal du også tjekke

Rosévine og mousserende vine som champagne har også deres berettigelse. Hvor champagne er en oplagt drik til at skyde en fest i gang eller stikke folk i hænde, når de møder ind til en messe, har en rosévin sin styrke ved at være en vin, der passer både til hovedretter og desserter. Det varierer, hvor frugtige, fyldige, sødlige og syrlige vinene er, men en rosévin til lejligheden kan du faktisk altid finde.