Ynkeligt nødråb fra statsstøttet Berlingske


Korte, skarpe og – somme tider – satiriske tekster om de politiske løgne, fortielserne og hykleriet.


 

Det er hårde tider for de statsstøttede danske medier. Ifølge Journalisten stod ca. 150 redaktionelle stillinger på ni medier til at forsvinde på grund af fyringer i efteråret 2022. De statsstøttede medier har lommesmerter – det er velkendt. BT har skippet papirudgaven helt, og Berlingske har skippet papiravisen på helligdage.

Selv om Berlingske modtager 17,5 mio. kr. i statsstøtte, evner Tom Jensen ikke at gøre sin avis til en fornuftig kommerciel forretning. De 17,5 mio. er åbenbart ikke nok, for Tom Jensen i sit sidste jule/nytårsbrev går ud med et nødråb til danskerne om at tegne et abonnement på Berlingske.

Tom Jensen lader som om hans nødråb er ”i demokratiets tjeneste”, men kan ikke skjule, at det gælder om at skaffe flere abonnenter og dermed penge til han nødlidende avis. ”Brug penge, selv om du har færre af dem, på medier. Jeg er ikke ligeglad med, om det er på Berlingske, men jeg er næsten ligeglad. Køb et medieabonnement, og lad være med at opsige det igen, selv hvis du skal spare lidt. De fleste abonnementer koster ikke meget mere end en kop kaffe om ugen. Husk den sammenligning: For en ugentlig kop kaffe kan du gøre noget godt for demokratiet. Køb et abonnement. Behold det, hvis du allerede har ét. Forær ét bort i gave til dine børn, forældre, venner, kolleger. Det må hellere end gerne være Berlingske, men det behøver ikke være Berlingske”.

 

Som en vigtig grund til at abonnere på Berlingske fremhæver Tom Jensen det forhold, at ”demokratiet har brug for en mangfoldighed af stemmer, vinkler, perspektiver, medier, irriterende kritik og forstyrrende spørgsmål”. Man kan kun være enig med ham – og derfor skal man IKKE abonnere på den venstreorienterede avis Berlingske, der står for ensretning, politisk korrekthed og progressiv fordummelse, og som reelt er blevet formynderstatens skødehund i stedet for at være borgernes vagthund.

LÆS OGSÅ:  Fra eliteparti til folkeparti er redningen for NB

Tom Jensen er tydeligvis klar over, at hans jule/nytårsbrev reelt er et ynkeligt klynk og nødråb, fordi han slutter brevet af med at pointere, at ”det skal overhovedet ikke forstås som et nødråb. Det er bare en ægte og positivt ment opfordring”. ”Positivt ment opfordring” (sic!) – vi lader den stå et øjeblik.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)