Trykkefrihedsselskabet overrækker ytringsfrihedspris til idealistisk, højtprofileret advokat.

Den højtprofilerede advokat Karoly Németh har gennem årene påtaget sig et utal af ytringsfrihedssager. Pro bono vel at mærke, dvs. uden at tage honorar for det.

Debattører, ytringsfrihedsforkæmpere og enkeltpersoner ville have kunnet se frem til et juridisk nederlag eller til at blive drænet økonomisk, hvis ikke Németh var sprunget til og havde udfoldet sin ildhu for ytringsfriheden i retssalen.

Derfor har Trykkefrihedsselskabet besluttet at tildele Karoly Németh Sappho-prisen 2017 lørdag 18. marts kl. 16.00 ved et arrangement i Vartov.

 ”Karoly Németh er noget så sjældent som en borgerlig idealist, der er mere optaget af ytringsfriheden og kampen mod totalitære tendenser end egen magelighed”, siger Trykkfrihedsselskabets formand, Katrine Winkel Holm . ”Han er en af dem, der virkelig har gjort noget for at sikre at vi i Danmark ikke får svenske tilstande og det fortjener han at blive hyldet for.”

Sappho-prisen tildeles hvert år til en person, “der har udvist uforfærdethed og kompromisløshed i kampen for det frie ord”.

Tidligere modtagere er bl.a. Kurt Westergaard, Flemming Rose, Lars Vilks og Roger Scruton.

Kommentarer

STØT 24NYT EN GANG OM MÅNEDEN

Vælg beløb