Kendt advokat slæber politiker i retten: “Straffeloven gælder også for Zenia Stampe”

Var det indenfor lovens rammer, da den radikale politiker, Zenia Stampe, for nyligt kaldte en taler for “…en hadprædikant, der opildner til borgerkrig og vold”?

Det spørgsmål vil blive afgjort af retten, siger den mand, som beskyldningerne blev fremsagt imod.

“Jeg mener, Zenia Stampe udsætter folk, hun er uenig med, for helt urimelige shitstorms. Det er jo derfor, jeg er nødt til at udtage stævning mod hende for hendes injurier om mig.”, fortsætter den forurettede, der altså nu har fået nok, og ønsker den kontroversielle radikale politiker straffet.

Kendt advokat står klar til kamp

Det er advokaten Rasmus Paludan, som bl.a. er tidligere kandidat for Nye Borgerlige, der ifølge planen udtager stævning primo april.

Beskyldningerne imod Paludan, der er en central figur i det indvandringskritiske miljø, skrev Zenia Stampe i et Facebook-opslag den 12. februar 2017, som reaktion på en tale af Paludan. Talen blev fremført den 1. oktober 2016 foran Mindeankeret i Nyhavn (København) i forbindelse med en lovlig demonstration.

Afsnittet i Zenia Stampes Facebook-post, som sagen drejer sig om, lyder således:

LÆS OGSÅ:  Så mange muslimer kan Paludan-forslag sende ud af Danmark

“Men man kan ikke lade være med at spørge: Hvad sker der for Nye Borgerlige i København? Hvordan kunne de finde på at opstille en hadprædikant, der opildner til borgerkrig og vold?”

 

Dybt manipulerende

24NYT fik i dag advokat Rasmus Paludan til at uddybe sagen:

24NYT: Hvad er der specifikt foregået, siden du nu vælger dette temmelig drastiske skridt imod en person, man må formode, er en af dine politiske modstandere?

Rasmus Paludan: Zenia Stampe har dybt manipulerende taget en del af min tale ud af sammenhæng, udskiftet udvalgte ord i talen og slutter af med grundløse ærekrænkende påstande mod mig. Desuden får man også indtryk af, at hun gør forskel på folk på baggrund af køn. Hun nævner nemlig specifikt i sit opslag, at jeg er mand, og det må jo være, fordi hun mener, at det er relevant, at jeg er mand. Besynderligt.

24NYT: Men er det ikke en del af den offentlige debat, at man kan sige tingene, som man mener de er, og at det nogle gange kræver at noget bliver sat på spidsen?

Rasmus Paludan: Straffeloven gælder også for Zenia Stampe. Det er ikke en del af den offentlige debat, at man forsætligt og koldblodigt må fremsætte og udbrede usandheder og løgne om andre.

24NYT:  Du har jo været i mediernes søgelys for ganske nyligt, fordi du selv er fremkommet med temmelig hårde ytringer imod dem, du kalder “de fremmede fjender”. Set i det lys, kan du så ikke forstå at nogle politikere føler sig i sin gode ret til at kalde dig for en hadprædikant?

Rasmus Paludan: Nej. Det kan jeg på ingen måde forstå. Jeg har talt om fremmede fjender, der vil angribe og dræbe danskere. Zenia Stampe har tværtimod kaldt mig en “hadprædikant” og påstået, at jeg opildner til “borgerkrig” og til “vold”. Det er fuldstændigt usandt, og naturligvis skal hun ikke komme af sted med at fortælle den slags løgne. Jeg har aldrig prædiket had. Jeg mener bare, at fremmede fjender ikke skal være i Danmark.

24NYT ville gerne have stillet en række spørgsmål til Zenia Stampe, som vi har fremsendt til hende. Redaktionen har imidlertid ikke modtaget svar.

….

Er det rimeligt at Zenia Stampe bruger så voldsomme udtryk i den politiske debat, eller er du enig med Rasmus Paludan i, at Stampe går over stegen? Skriv din mening i kommentarfeltet nedenfor.

Du kan, som altid, dele artiklen på facebook.

Kommentarer

STØT 24NYT EN GANG OM MÅNEDEN

Vælg beløb