Site icon 24NYT

Antisemitismen rører på sig – også i Danmark

Jødehadet går aldrig væk. Det stikker sit hæslige fjæs alle vegne – bare spørg i Amsterdam, Bruxelles, Budapest, Hamborg, Malmø og Paris”, skriver Adam Holm i sin klumme i Berlingske den 27. april (https://www.b.dk/kommentarer/antisemitisme-verdens-aeldste-had-roerer-paa-sig).

Læser man klummen, kunne man få det indtryk, at Danmark er en jødeelskende oase i Europas antisemitiske hav. At antisemitismen i Danmark har stolte traditioner, skrev 24NYT imidlertid om ved flere lejligheder, senest: https://24nyt.dk/klumme-kaere-ambassadoer-lad-dig-ikke-narre/ 

Vi kan også henvise til AKVAH’s (Det Jødiske Samfunds sikkerhedsorganisation, red.) seneste rapport om antisemitisme i Danmark (2016). Den overordnede konklusion er, at AKVAH i 2016 registrerede 22 tilfælde af antisemitisme; 4 færre end i 2015. Der er tale om 1 drabsforsøg, 2 trusler, 17 antisemitiske ytringer, 1 tilfælde af hærværk og 1 tilfælde af anden chikane. Antisemitismen kommer også til udtryk gennem verbale ytringer. I den kategori er det gået den forkerte vej, da der i 2015 blev registreret 11 tilfælde.

Da antallet af muslimske antisemitter i Danmark stiger støt, må man regne med, at antallet af antisemitiske hændelser vil stige tilsvarende.

Exit mobile version
Click to listen highlighted text!