Site icon 24NYT

Børn bekymrer sig for familien i juledagene

Modelbillede.

De frivillige rådgivere på BørneTelefonen har travlt i juledagene. Sidste år rådgav de børn og unge hele 930 gange, og her var det blandt andet bekymringer for familien, der fyldte. Det viser en opgørelse fra Børns Vilkår.

”Det er mig, der står for mange ting i hjemmet, og jeg er meget alene med min lillebror. Vi er også alene hjemme juleaften. Jeg kan ikke rigtig overskue livet længere.”.

Opkaldet til BørneTelefonen kommer fra 10-årige Liva, og hun er langt fra den eneste, der savner en voksen af tale med i juledagene.

Mens det meste af Danmark er lukket ned for julen, sidder rådgiverne på BørneTelefonen klar i juledagene og juleaften til at lytte til børnene. 930 gange fik børn rådgivning i juledagene 2017, og mange af samtalerne var med børn, der havde brug for at tale med en voksen om bekymringer i familien som skænderier, sorg og skilsmisse. Det viser en opgørelse fra Børns Vilkår.

”For mange børn og unge forstærkes følelsen af ensomhed og afmagt, når juledagene af forskellige årsager ikke lever op til forventningerne om en hyggelig stund med familien. Mange børn savner ganske enkelt nogle voksne at tale med, og derfor sidder vores rådgivere klar til at lytte og støtte i juledagene,” siger direktør i Børns Vilkår, Rasmus Kjeldahl.

I 2017 talte rådgiverne også med børn og unge med spiseforstyrrelser om deres problemer med det store fokus på mad i juletiden, mens andre var triste og bekymrede over psykiske lidelser og diagnoser. Generelt fyldte bekymringer om psykiske lidelser mere i julen 2017 end resten af året.

”Ingen børn skal være alene med deres problemer i juledagene, hvad enten det handler om en familiekonflikter, depression eller spiseforstyrrelser. Derfor holder BørneTelefonen i 2018 åbent for femte år i træk for at besvare børnenes henvendelser om hjælp,” siger Rasmus Kjeldahl.

BørneTelefonen har åbent i alle juledagene samt juleaften i tidsrummet kl. 11-02.

Fakta:

Mellem den 23. og 31. december i 2017 var der 930 rådgivningssamtaler på BørneTelefonen.

Citater fra børnene

Exit mobile version
Click to listen highlighted text!