Boligselskabene er begyndt at ansætte tidligere politibetjente for at skabe større tryghed, skriver Berlingske.
Både det københavnske boligselskab Bo-Vita og Fyns Almennyttige Boligselskab (FAB), med afdelinger i blandt andet Vollsmose, har ansat forhenværende politibetjente.
Flere boligselskaber har nemlig store problemer med nogle få multikriminelle familier, der undertrykker øvrige beboere, og flere boligselskaber oplever, at det er meget svært at ophæve lejeaftaler for disse familier.
”Spørgsmålet er også, hvem der egentlig bør sikre trygheden i de udsatte boligområder”, skriver Berlingskes journalist, Mathilde Graversen, i artiklen uden at levere et svar. Det kan ikke undre, for svaret, der er indlysende, er politisk ”sensitivt”.
Statens vigtigste opgave er som bekendt at garantere borgernes fysiske sikkerhed ved hjælp af politi og forsvar. I et af verdens rigeste lande burde det være en selvfølge, at statens politistyrker er både tilstrækkeligt store, veluddannede og veludrustede til at løse denne opgave. Men den fundamentale samfundsopgave, der afgør, om borgerne føler sig trygge eller ej, kan dansk politi ikke løfte.
I flere velhaverkommuner er borgere derfor gået i gang med at oprette private vagtværn i villakvarterer, fordi politiet ikke kan varetage borgernes sikkerhed.
Og boligselskaberne opretter tryghedsteams bemandet med forhenværende politibetjente, for man ikke kan forvente resolut og kompetent handling fra det politi, som plejer at gå i lang bue uden om de betændte parallelsamfund.
Når myndighederne og politiet svigter, er civilsamfundet nødt til at tage loven i egen hånd.
André Rossmann