En større andel af selvstændige er ikke nødvendigvis en fordel for økonomien, skriver Thomas Søby, cheføkonom i Dansk Metal i et læserbrev i Berlingske.
”Det står klart, når man ser på f.eks. Grækenland og Italien. De havde hhv. 30 og 22 pct. selvstændige i 2018. Jeg foretrækker den danske økonomi, selvom vi havde mindre end 10 pct. selvstændige på samme tidspunkt.
Dansk økonomi har jo klaret sig godt med økonomisk vækst, høj beskæftigelse, god konkurrenceevne og (for) store overskud på betalingsbalancens løbende poster i en årrække.
Små virksomheder er typisk mindre produktive, de investerer mindre, og de eksporterer mindre end de større. Antal selvstændige er derfor ikke afgørende”.
24NYT: Det at være selvstændig og bruge egne penge til at skabe noget, der kommer andre til gavn og skaber værdi for samfundet, er ikke en værdi, man hylder i Danmark. Ingen offentligt ansatte blevet fyret eller er gået ned i løn som følge af coronakrisen, og ingen i Danmark sætter spørgsmålstegn ved det. For S-regeringen og deres slæng på venstrefløjen er den offentlige sektor vigtigere end den private sektor, ligesom lønmodtagere er vigtigere end selvstændige og iværksættere. De ca. 200.000 små selvstændige er blevet til pariaer i det socialdemokratiske velfærdssamfund. Læs mere her.