Ved folketingsvalget 5. juni 2019 høstede Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige og Stram Kurs tilsammen blot 12,9 procent af stemmerne, skriver Berlingske. Siden valget har den samlede opbakning til de tre partier konsekvent ligget omkring de samme 12-13 procent.
Ifølge Erik Meier Carlsen, DF-kender, politisk iagttager og forfatter, har de meget skarpe indvandrerkritiske holdninger og voldsom modstand mod islam i udlændingedebatten støtte i en stærkt begrænset del af befolkningen. Der er tale om et stabilt vælgerkorps, der cykler rundt mellem de tre partier.
”Segmentet på ca. 13 pct. er meget stabilt, fordi der ikke er flere vælgere i den dagsorden. De 13 pct. har indvandring øverst på dagsordenen. Det er nok også dem, der er skeptiske i forhold til klimaforandringerne og er ramt ret hårdt økonomisk og på beskæftigelsen af coronasituationen. Det er de korte uddannelser, der dominerer, de er i gennemsnit lidt ældre end de andre partiers vælgere, og der er langt flere mænd. Det er den gruppe, der har været kernen i DF”, siger statskundskabsprofessor og valgforsker Kasper Møller Hansen fra Københavns Universitet.
24NYT: 87 pct. af de danske vælgere vil have en lempelig udlændingepolitik. Der må gerne strammes, men ikke for meget, og i Folketinget er der derfor ikke et flertal for at tage radikale skridt, som kan provokere Merkel og EU eller udfordre konventionerne. Kendsgerningerne og tallene taler deres tydelige sprog. Islam går sin sejrsgang i Danmark, fordi 87 pct. af vælgerne stemmer på de folketingspartier, der står som garant for, at den muslimske indvandring og den deraf følgende etniske forandring af Danmark vil fortsætte de næste mange årtier med vidtgående konsekvenser for kultur, samfund, økonomi og landets sammenhængskraft. Læs mere her og her.