Folketingets vedtagelse af et nyt politiforlig, indeholdt også en aftale om at fortsætte med hovedstadens ryttersektion, politihestene. Det har været en stor succes med såvel politi som heste. Dragør, Islands Brygge og øvrige Amager har virkelig oplevet et nærpoliti, som var effektivt og som iøvrigt var et kultur- og miljømæssigt indslag i København.
Men, der var under politiforligs forhandlingerne på Christiansborg, skabt usikkerhed om, hvorvidt det ridende politi skulle fortsætte. Justitsminister Nick Hækkerup (S) havde nemlig fjernet det beløb, som skulle bevare ryttersektionen.
Det fik Dansk Folkeparti på Københavns Rådhus “op på hesten”. I galopfart sørgede vi for, at spørgsmålet om politiheste, kom til debat i Borgerrepræsentationen. Vi ønskede en vedtagelse til, at Overborgmester Lars Weiss (S), skulle rette henvendelse til regeringen og understrege, at København meget gerne ser, at politihestene fortsætter. Nøjagtig, som et meget stort antal københavnske borgere, utvetydigt havde tilkendegivet.
Men, jeg må erkende, at jeg tog gevaldig fejl. Eller rettere, jeg blev overrasket over, hvor lidt i trit, de københavnske politikere er med deres vælgere. Kun Det konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti stemte for en bevarelse af de populære politiheste. Socialdemokraternes Jonas Bjørn Jensen tordnede mod bevarelse af politiheste. Det samme gjorde SF, de radikale samt Enhedslisten’s Allan Mylius Thomsen.
Ens for alle indlæg mod DF’s forslag var, at man respektløst nedvurderede DF-forslaget. Otte dage senere, blev det tydeliggjort, at S, SF, de radikale og Enhedslisten på Københavns Rådhus, heller ikke var i trit med deres egne partier på Christiansborg. Deres moderpartier på Borgen besluttede sammen med Dansk Folkeparti og de konservative, at bevare den populære ryttersektion med politihestene.
Det var en rigtig god beslutning. Men, fortæller mig også, at mange politikere på hovedstadens Rådhus, tilsyneladende hverken har fornemmelse for borgernes ønsker eller styr på hvad deres respektive partier i Folketinget mener. Men, tak til politiforligets partier på Borgen, tak for nærpoliti og tak for fortsat kulturberigelse og veneration i København.