Socialdemokratiet har fuldt fortjent været under beskydning de seneste dage for deres forslag til tidligere pension for udvalgte grupper. Tanken er angiveligt, at nedslidte skal tidligere på pension, og de har lagt op til, at kriteriet bla. skal være, at det er mennesker, som tilhører særlige faggrupper, og som har været på arbejdsmarkedet i mindst 40 år.
Mennesker, som er nedslidte eller på anden vis for syge til at arbejde, skal ikke arbejde. Det kan der ikke være to meninger om. Nye Borgerlige mener, at det skal være lettere at komme på førtidspension. Med lettere mener vi, at bureaukratiet skal væk. Syge mennesker skal ikke kastes rundt i systemet i årevis med meningsløse arbejdsprøvninger og lignende. Førtidspension skal afgøres af en læge og ikke af en sagsbehandler.
Socialdemokratiets forslag er helt forkert. Tidlig pension/førtidspension skal naturligvis ikke tildeles som en grupperettighed til faggrupper, som Socialdemokratiet mener skal tidligt på pension. Det skal tildeles individuelt ud fra den enkeltes situation. Det kan ikke være rimeligt, at en rask og rørig person skal have ret til tidlig pension, blot fordi han tilhører en særlig faggruppe.
At en undersøgelse nu viser, at der ikke er en sammenhæng mellem lang tid på arbejdsmarkedet og nedslidning. Det udstiller hvor useriøst og uigennemtænkt Socialdemokratiets forslag er. Det er en ommer.
Socialdemokratiet leger med ilden. Sammenhængskraften er under stigende pres i Danmark, primært pga. masseindvandringen af mennesker, som ikke ønsker at deltage i vores fællesskab. Sammenhængskraften er en forudsætning for vores velfærdssamfund. Hvis ikke befolkningen generelt føler en sammenhørighed med de andre borgere i Danmark, og hvis ikke de føler at de bliver behandlet rimeligt, vil opbakningen til velfærdssamfundet stille og rolig erodere. Hvis Socialdemokratiet begynder at give særlige rettigheder til udvalgte grupper (som ”tilfældigvis” har et stort overlap med Socialdemokratiets egne vælgere), svækker det solidariteten mellem befolkningsgrupperne i Danmark. Socialdemokratiet har bevæget sig i en stadig mere populistisk retning. De sætter befolkningsgrupper op imod hinanden ved konstant at tale til misundelsen og omtale en på verdensplan enestående lighed, som om vi havde afgrundsdybe forskelle i Danmark
Jeg ville ønske, at Socialdemokratiet tog sit ansvar alvorligt og tonede den mest populistiske politik lidt ned. Jeg ved godt, at de synes, at det er meget vigtigt, at de får statsministerposten, men Danmark ve og vel er trods alt vigtigere. Det håber jeg, at de også mener i Socialdemokratiet.