Site icon 24NYT

Tre sigtet for hvidvask – hjalp bagmænd med at svindle via Facebook

12 mænd og 11 kvinder er onsdag blevet sigtet for hvidvask af ikke under 500.000 kroner. De er mistænkt for at agere såkaldte muldyr ved at have stillet deres konti til rådighed for Facebook-svindlere.

 

 

De sigtede er i alderen 17 til 54 år og er mistænkt for at have modtaget mellem 6.500 og 50.000 kroner på deres konti for derefter at have hævet eller videreoverført pengene til pt. ukendte bagmænd.

Bagmændene har hacket Facebook-profiler, som de efterfølgende har brugt til bedrage den hackedes venner og familie. De har udgivet sig for at være den hackede person, der havde akut behov for at låne penge til at betale en regning.

Bagmændene har endvidere brugt et billede fra et bettingfirma, der viser et større pengebeløb stå klar til udbetaling, som falsk dokumentation for, at de forurettede kunne få deres penge retur.

”Vi opfordrer altid borgerne til at være skeptiske, hvis de på sociale medier bliver bedt om at overføre penge – også selv om det er fra venner og bekendtes profiler. Vi råder desuden til, at man følger de generelle råd om sikker digital adfærd,” siger politikommissær Michael Nielsen fra Københavns Politis afdeling for økonomisk kriminalitet.

Der er på nuværende tidspunkt rejst 33 sigtelser i sagen, og Københavns Politi efterforsker flere forhold med samme fremgangsmåde. Det kan derfor ikke udelukkes, at der vil blive rejst yderligere sigtelser mod de mistænkte.

”Efterforskningen fortsætter, og målet er at finde frem til de bagmænd, som har gennemført Facebook-bedragerierne via de hackede profiler,” siger Michael Nielsen.

Gode råd:

Undgå at blive snydt af falske bekendte

Overfør aldrig penge uden personlig kontakt

Stol ikke på beviser på overførsler eller udbetalinger


Udlever aldrig dine kort- eller MitID-oplysninger


Brug to-faktor-godkendelse


Brug sikre passwords

Exit mobile version
Click to listen highlighted text!