Mand sigtet for flere tilfælde af bedrageri

Fyns Politi har 1. februar 2024 anholdt en 32-årig mand fra Odense og sigtet ham for omfattende bedragerier i forbindelse køb af biler fra privatpersoner. Manden er indtil videre sigtet for i fire tilfælde at have købt biler uden at overføre den lovede betaling.

 

Det drejer sig om en Volkswagen fra en sælger i Hillerslev i oktober samt tre tilfælde i januar:

– en Audi i Odense

– en Audi i Brædstrup

– en Volkswagen i Fredericia.

 

Bilerne havde en værdi på mellem 80.000 kr. og 200.000 kr stykket.

 

Den anholdte mistænkes for i flere tilfælde at have videreformidlet bilerne. Politiet har indtil videre beslaglagt tre af køretøjerne.

”Den videre efterforskning skal nu afdække, om den anholdte har lavet dette svindelnummer over for andre bilsælgere.” udtaler vicepolitiinspektør Michael Lichtenstein fra Fyns Politi.

 

I forbindelse med anholdelsen blev der ransaget på manden bopæl, hvor der blev fundet forskellige narkotiske stoffer.

 

På adressen bor desuden en 55-årig kvinde, der ligeledes blev anholdt, da hun var eftersøgt i forbindelse med flere sager om bedrageri – blandt andet bedrageri i forbindelse med modtagelse af 250.000 kroner i sociale ydelser fra Odense Kommune.

 

Den 32-årige mand fremstilles i grundlovsforhør fredag med anmodning om varetægtsfængsling.

 

”Vi håber nu at have sat en stopper for denne svindel med dagens anholdelse. Politiet anbefaler, at du altid sikrer dig pengene, inden du udleverer dine varer, når du handler med andre private. Desværre oplever vi, at man blandt andet ved salg af biler, designermøbler og elektronik kan blive udsat for svindel af kriminelle, der giver indtryk af at have overført pengene – uden at beløbet når frem til sælgeren. Vi anbefaler, at man altid sikrer sig, at pengene er modtaget på egen konto, inden man udleverer sine varer”, siger vicepolitiinspektør Michael Lichtenstein.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)