35-årig mand idømt fængselsstraf for bedrageri

En 35-årig mand fra Kolding blev i sidste uge kendt skyldig i at have været med til at franarre en 93-årig mand 70.000 kroner. Bedrageriet skete ved, at den 35-årige udgav sig for at være fra den 93-åriges bank.

 

Ved Retten i Kolding blev en 35-årig mand den 12. september 2024 kendt skyldig i bedrageri.

 

Den 35-årige stod tiltalt for at have medvirket til et kontaktbedrageri, der fandt sted den 20. august 2024 på en adresse i Kolding. Her blev en 93-årig mand snydt til at udlevere 70.000 kroner. Det skete, efter den 93-årige først var blevet kontaktet telefonisk og siden opsøgt fysisk på sin bopæl. Både i telefonen og ved fremmødet udgav den 35-årige og mindst en medgerningsmand sig for at være fra den 93-åriges bank.

 

Den 35-årige blev dagen efter – den 21. august – anholdt, sigtet og afhørt. Her tilstod han sigtelsen, og ved et efterfølgende grundlovsforhør blev han varetægtsfængslet.

 

Retten kendte i sidste uge den tiltalte skyldig, og han blev idømt fire måneders fængsel. Retten lagde i dommen blandt andet vægt på, at bedrageriet gik ud over en 93-årige mand på denne mands bopæl, at kriminaliteten var planlagt og organiseret samt at den 35-årige havde en ikke ubetydelig rolle i bedrageriet.

 

”Denne form for bedrageri er noget, vi fra politiets og anklagemyndighedens side tager meget alvorligt, for det er alvorligt, når man svindler sig til andre folks penge. Dommen er et bevis på, at vi efterforsker sagerne grundigt, og at vi gør, hvad vi kan, for at få gerningsmændene dømt,” siger politiinspektør Jacob Ulvedal fra Sydøstjyllands Politi.

 

Sagen er en del af et større sagskompleks, der fortsat efterforskes, og hvor yderligere to personer er varetægtsfængslet.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)