33-årig udlænding idømt ni års fængsel for indsmugling af narkotika

Dom afsagt torsdag i sidste sag i et større sagskompleks.

 

En 33-årig hollandsk statsborger blev torsdag ved Retten i Sønderborg idømt 9 års fængsel samt udvisning af Danmark for bestandigt for indsmugling af en større mængde narkotika i perioden mellem december 2019 og april 2020. Sagen omhandlede indsmugling af amfetaminolie i en mængde, som kunne være omdannet til 18 kg amfetamin, 26,1 kg hash og 300 g kokain og er den sidste sag i et større sagskompleks.

Den dømte, der blev varetægtsfængslet efter dom, udbad sig betænkningstid i forhold til anke.

Anklagemyndigheden ved Syd- og Sønderjyllands Politi er tilfredse med dommen:

”Bag dommen ligger et stort efterforskningsarbejde, hvor politiet har afdækket adskillige personers involvering i indsmugling af store mængder narkotika til Danmark. Derfor er vi også tilfredse med, at vi med dommen i dag kan sætte foreløbigt punktum i sagen, og at den straf, der er udmålt, afspejler alvorligheden i den organiserede og internationale narkotikakriminalitet”, siger advokaturchef Sinne Brunsgaard Pedersen, anklagemyndigheden ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

I sagskomplekset er i alt 33 personer dømt skyldige. Deres straffe spænder fra bøde til 14 års fængsel, og de er tilsammen idømt over 130 års fængsel. Dertil kommer dommen torsdag.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)