50-årig mand idømt flere års fængsel for våbenbesiddelse

En 50-årig mand er ved Retten i Aarhus blevet idømt tre år og seks måneders fængsel for besiddelse af to forskellige funktionsdygtige våben i form af en pistol og en revolver med tilhørende ammunition. Den 50-årige udbad sig betænkningstid i forhold til at anke til landsretten og blev fængslet efter dom.

 

På baggrund af troværdige oplysninger til politiet om, at en 50-årig mand muligvis var i besiddelse af våben, opdagede en patrulje fra Østjyllands Politi ham fredag den 12. juli, da han kom kørende i det nordlige Aarhus i krydset mellem Paludan-Müllers Vej og Gustav Wieds Vej.

 

Den 50-årige mand blev kort tid efter bragt til standsning af patruljen på Kaserneboulevarden, og under en efterfølgende ransagning af hans køretøj fandt politiet en revolver, som lå gemt under sædet i midten af bilen. Revolveren var fyldt med patroner og skarpladt.

 

Manden blev i samme omgang sigtet for at køre bil i frakendelsestiden, og han blev anholdt kl. 12.55.

 

I forbindelse med en efterfølgende ransagning af hans bopæl i Skødstrup fandt politiet endnu et våben i form af en pistol samt en skudsikker vest, som også blev beslaglagt af politiet.

 

“Det hører selvfølgelig ingen steder hjemme at køre rundt med en skarpladt revolver. Derfor er jeg også meget tilfreds med, at retten var enig med Anklagemyndigheden i, at den 50-årige mand skulle idømmes flere års fængsel for besiddelse af de to våben, som politiet fandt i henholdsvis hans bil og på hans bopæl,” siger anklagerfuldmægtig Morten Lassen fra Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi.

 

Foruden de to pistoler beslaglagde Østjyllands Politi også den 12. juli knap 100 patroner fra den 50-årige mand. Både våben og patroner blev ved Retten i Aarhus konfiskeret.

 

Sagen blev ført som en tilståelsessag, og den 50-årige erkendte sig skyldig i de rejste forhold. Han udbad sig betænkningstid i forhold til en evt. anke af dommen til landsretten og blev fængslet efter dom.

 

Den 50-årige blev også dømt til at skulle betale sagens omkostninger.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)