UDVIST! Idømt fængsel for organiseret hashhandel

To mænd på 27 og 43 år er ved Retten i Aarhus blevet idømt fængsel for organiseret hashhandel i det vestlige Aarhus begået i en periode fra foråret 2022 og godt et år frem. Hashhandlen er blandt andet foregået ved flere boligblokke og fra et kolonihavehus i Brabrand.

 

 

En lang række beboere i den aarhusianske bydel Brabrand var i starten af 2022 hårdt plaget af en omfattende organiseret hashhandel, som fandt sted i deres boligområde i Gellerup og skabte stor utryghed hos naboerne.

 

Nu er to mænd på henholdsvis 27 og 43 år fundet skyldige i at have været en del af den organiserede hashhandel, som blandt andet havde tilknytning til den 43-åriges kolonihavehus i Brabrand, hvor politiet flere gange fandt større mængder hash, skunk og joints.

 

De to mænd var tiltalt for en række forskellige forhold, men sagen omhandlede primært salg af hash, skunk og joints, som fandt sted i perioden fra januar 2022 til april 2023. De fleste af forholdene om salg af narkotika handlede om salg som led i den organiserede hashhandel i Brabrand.

 

Ved Retten i Aarhus blev de begge kendt skyldige i de fleste forhold og idømt fængselsstraf.

 

”Jeg er tilfreds med dommen og det faktum, at retten har været enig med Anklagemyndigheden i, at der var tale om organiseret hashhandel i en række af forholdene,” siger Mette Fladkjær, senioranklager ved Anklagemyndigeden hos Østjyllands Politi.

 

Den 27-årige mand blev idømt en straf på seks måneders fængsel og udvist af Danmark med et indrejseforbud i seks år, mens den 43-årige blev idømt ét års fængsel, inklusiv 60 dages fængsel fra en tidligere dom for narkotikakriminalitet.

 

”Retten har ved fastsættelsen af fængselsstraffene lagt vægt på, at der var tale om organiseret hashhandel, og der er ingen tvivl om, at det har medvirket til en markant højere straf,” siger senioranklager Mette Fladkjær.

 

Den 27-årige har anket dommen til landsretten.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)