Regeringen vil bruge tvang over for lægerne

Der er store udfordringer med den skæve fordeling af personalemæssige ressourcer i sundhedsvæsenet. Som led i den kommende sundhedsreform skal læger og andre sundhedsmedarbejdere derfor i stor stil flyttes fra det sundhedsbegunstigede hovedstadsområde til hospitaler, lægeklinikker og sundhedshuse ude på Sjælland, hvor der i dag er rigtig mange syge borgere, men alt for få til at tage sig af dem, skriver Berlingske.

”Statsministeren vil flytte læger fra Rigshospitalet til sygehuset på Falster. Man vil flytte rundt på højt specialiserede læger fra Rigshospitalet, som var det barfodslæger under den kinesiske kulturrevolution, der blev tvunget ud i markerne. Læger og andre sundhedspersoner er ikke ludobrikker, man bare kan flytte rundt på efter forgodtbefindende. Sådan lyder det fra tillidsmanden for overlægerne på Rigshospitalet Arash Afshari.

Den tidligere mangeårige formand for Danske Regioner, Bent Hansen, peger på, at man næppe kommer uden om at anvende et vist element af tvang over for lægerne”.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)