Nu er det DF’s rivaler der ikke er stuerene

DF-stifter Pia Kjærsgaard har åbnet for et politisk opgør med de højrepartier, der udfordrer Dansk Folkeparti. Stram Kurs står for ”ubehagelige synspunkter” og har en formand, Rasmus Paludan, som er både ”sær” og ”utiltalende”.

Og Nye Borgerlige? De risikerer at smide ”det hele på gulvet”, advarer Kjærsgaard i Berlingske.

24NYT: Pia Kjærsgaard siger, at hun ikke kan identificere sig med Rasmus Paludans ubehagelige holdninger. Vi skal minde om, at Fremskridtspartiets og DF’s modstandere har heller ikke kunnet identificere sig med hhv. Mogens Glistrups og Pia Kjærsgaards holdninger, og har beskyldt begge for at være ikke-stuerene racister og fascister, men det har Pia åbenbart fortrængt. I dag lyder der andre toner, for Pia Kjærsgaard er blevet systemets kvinde – med tjenestebil og chauffør til rådighed.

Rasmus Paludan har derfor ret, når han i en e-mail skriver: ”Jeg har fokus på politik, og desværre er Pia Kjærsgaard nu så desperat, fordi hun bløder vælgere til Stram Kurs, at hun tyr til personangreb. Det er lidt flot, at Pia Kjærsgaard trækker nazikortet, når hun selv i årevis er blevet beskyldt for netop at være nazist”.

Nye Borgerliges Pernille Vermund giver heller ikke meget for Pia Kjærsgaards krav om respekt og taknemmelighed: ”Jeg har mange gange sagt, at vi kan takke Dansk Folkeparti for, at vi i Danmark ikke har svenske tilstande. Og jeg har endda personligt rost Pia Kjærsgaard for det, selv om hun har frabedt sig at blive rost af mig. Så jeg anerkender bestemt Dansk Folkepartis indsats. Men vi må også bare konstatere, at til trods for, at Dansk Folkeparti har været en del af magten i blå blok i årevis, så er problemerne ikke blevet mindre, og udviklingen er ikke blevet vendt”.

OBS: Læs og del gerne nyheden fra din Facebook-profil, fordi Danmarks Radio har fået Facebook til at lukke 24NYT’s profil.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)