1½-årig pige dræbt i trafikulykke, mens far brækkede ryggen – nu er der faldet dom

Ubetingede fængselsstraffe til lastbilschauffør og bilist

Retten i Svendborg satte i går, mandag den 2. september, et foreløbigt punktum i en tragisk sag.

Den 17. november 2018 kørte en 33-årig lastbilchauffør fra Vejle-området over Storebæltsbroen.
For at undgå påkørsel af en personbil foretog han en forholdsvis hård opbremsning, og herved blev noget af det minkfedt, han kørte med, presset ud af containeren og ud på vejbanerne, så det dækkede hele motorvejen. Lastbilchaufføren kørte lidt efter fra stedet.De efterfølgende biler begyndte herefter at køre galt på grund af det glatte føre, som minkfedtet havde forårsaget, og til sidst gik det helt galt, da en 25-årig bilist fra Århus-området, kørte ind i en af de biler, der var standset for at yde hjælp. En mand brækkede ryggen ved påkørslen, og hans lille datter på knap 1½ år mistede livet. Den 25-årige bilist blev senere tiltalt.

VIDEO: Rasmus Paludan overfaldet

Vejforholdene på stedet blev af bilinspektøren efterfølgende sammenlignet med brun sæbe.Rettens domme
’Lastbilschaufføren blev idømt 3 måneders ubetinget fængsel, en bøde på 3.000 kr., en betinget førerretsfrakendelse, og så skal han betale erstatning,’ fortæller specialanklager Pernille Moesborg fra Sydøstjyllands Politi og uddyber: ’Han blev dømt for færdselsuheldet, hvor han spildte minkfedtet, for uagtsom manddrab og uagtsom legemsbeskadigelse. Domsmandsretten fandt derimod ikke, at han forsætligt havde udsat andres liv for fare, eller at det uagtsomme manddrab og legemsbeskadigelsen var sket under særlig skærpende omstændigheder.’

LÆS OGSÅ:  11 og 12 års fængsel for skudepisode i Ishøj

Den 25-årige bilist blev idømt 30 dages ubetinget fængsel, en bøde på 2.500 kr., en betinget førerretsfrakendelse, også han skal betale erstatning. Bilisten blev dømt for færdselsuheldet, hvor han kørte ind i den holdende bil, uagtsom manddrab og uagtsom legemsbeskadigelse.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)