Hundesag fra Jammerbugt kommune er nu afgjort

En hundeejer fra Jammerbugt kommune er nu dømt til at betale en bøde på 10.000 kroner for at have holdt et større antal hunde under uforsvarlige forhold. Sagen er efterforsket af politiets specialiserede dyrevelfærdsenhed.

Et større antal hunde blev holdt under uforsvarlige forhold i en privat bolig i Jammerbugt kommune, da de i første omgang blev fundet af en hundepatrulje fra Nordjyllands Politi, flyttet af ejeren og siden genfundet af politiets specialiserede dyrevelfærdsenhed den 22. juli 2019 på en anden adresse i kommunen.

Politiets specialiserede dyrevelfærdsenhed i Nordjylland har siden opstarten 1. juli 2019 arbejdet med bl.a. ulovlig handel med hunde. Den første sag af denne type var fra Mariagerfjord kommune og blev afgjort med en bøde på 35.000 kroner tidligere på måneden. Nu er nærværende sag fra Jammerbugt så også afgjort – her er tale om et større antal hunde og igen overtrædelser af dyreværnsloven. Bøden lyder på 10.000 kroner.

”Den endelige sigtelse i sagen fra Jammerbugt indeholder to forhold. Dels er dyreværnsloven overtrådt ved, at hundene ikke havde adgang til tørt leje, frisk vand og udeområde, dels ved at have undladt at sørge for behandling af en hund, som havde en stor kræftknude og en hudlidelse. Desuden fandt vi en løs stikkontakt, hvor hundene kunne komme til skade ved at bide i ledningen. Og så var der 14 hunde på adressen, som ikke var registreret i Dansk hunderegister,” forklarer politikommissær Henrik Taagaard, leder af den specialiserede dyrevelfærdsenhed.

Vigtigt, at hvalpekøber holder øjnene åbne

Henrik Taagaard er tilfreds med, at man har fået taget hånd om de mange hunde i Jammerbugt. Han opfordrer hvalpekøbere til at være bevidste om deres egen indflydelse på dyrevelfærd, når de står i en købssituation.

”Jeg forstår virkelig godt, at det kan være tillokkende at købe en hvalp til en god pris eller måske endda købe en hvalp for at redde den fra nogle forhold, som bare ikke er i orden, men det er en bedre løsning at anmelde forholdene til politiet,” advarer Henrik Taagaard.

Han er klar med konkrete råd til hvalpekøbere, der gerne vil undgå at bidrage til ulovlig handel eller vanrøgt af dyr:

”Lad først og fremmest være med at købe en hvalp ’ude i byen’ på et mødested som fx en parkeringsplads. Forlang i stedet for at se, hvor hundene sover og spiser, og sørg også for at se moren til hvalpen og resten af kuldet. Så kan du også bedre vurdere hundens sociale evner i forhold til både hunde og mennesker. Alarmklokkerne bør også ringe, hvis sælgeren kun vil modtage kontanter,” råder Henrik Taagaard.

Har man kendskab til hunde eller andre dyr, der holdes under tvivlsomme forhold, kan man anmelde sagen til sin lokale politikreds via politi.dk eller tlf. 114.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)