Sådan sikrer du bedst din Google-konto mod at blive hacket

Mange er ikke klar over det, men der er faktisk meget, indehavere af en Google-konto kan gøre for at beskytte sig bedre mod hackere. En ekspert i digitale trusler giver sine råd til, hvordan Google-brugere bedre kan afværge hackere, der vil tiltuske sig adgang til fortrolige og personfølsomme data.

Alene i 2018 blev milliarder af konti på verdensplan hacket på tværs af apps og tjenester, og det blev igen bevist, at selv de største spillere på internettet er ude af stand til at holde brugernes konti sikre, fortæller IT-sikkerhedsvirksomheden Bitdefender.

Hackere bliver bedre og bedre til at flyve under radaren og gør livet sværere for alle deres ofre. Hvor store virksomheder frygter regulering såsom GDPR, så har slutbrugerne først og fremmest brug for god kodeordshygiejne og gode vaner.

Bogdan Botezatu er ekspert i digitale trusler hos Bitdefender. Han fortæller, at selvom mange ikke er klar over det, så har private brugere mange gode muligheder for selv at lægge ekstra lag af sikkerhed ind, såsom to-trins bekræftelse, gendannelses-mail eller printede sikkerhedskoder. Det gælder særligt Googles tjenester, som en stor del af danskerne benytter hver dag:

“Mange ved det ikke, men Google tilbyder en række sikkerhedslag, som kan forbedre brugerens beskyttelse af private oplysninger betydeligt,” fortæller Bogdan Botezatu.

Fem gode råd: sådan sikrer du din data bedre

Han giver fem gode råd til, hvordan du kan mindske risikoen for, at dine personlige oplysninger havner i hackeres beskidte hænder.

1. Få foretaget et sikkerhedstjek

Det første skridt mod at holde din Google-konto lukket på tværs af alle dine enheder er at aflægge internetgigantens Sikkerheds-modul et besøg. Sikkerhedsmodulet analyserer din konto, advarer dig om potentielle huller i sikkerheden og giver forslag til, hvordan du forbedrer dem.

2. Hold trit med nye begivenheder

Har du købt ny telefon? Har du logget ind på din Google-konto via din firmacomputer? Google holder øje med disse begivenheder, så du altid kan tjekke, om dine aktiviteter stemmer overens med dem, Google har registreret. Hvis du opdager et problem, kan du hurtigt få gjort noget ved det.

3. Aktivér 2-trins bekræftelse

Denne absolut nødvendige sikkerhed, også kendt som 2-faktor autentificering eller flerfaktor autentificering, tilbydes af mange udbydere, og du bør benytte dig af den overalt. Faktisk er 2-trins bekræftelse blevet tommelfingerreglen de fleste steder. Hvis en hacker får narret dig med en phishing-mail, er dette en livreddende funktion.

“Har du ikke allerede 2-trins bekræftelse, burde du se at få det med det samme,” understreger Bogdan Botezatu.

4. Fjern tredjeparters adgang

Vi tilknytter løbende forskellige apps og tjenester til vores Google-konto, f.eks. når vi bruger kontoen til hurtigere at kunne oprette en konto på en e-shop, et socialt medie eller et spil. Disse tjenester får adgang til at overvåge og indsamle data om dig. Det er klogt at fjerne alle apps og tjenester, som du ikke bruger mere eller ønsker knyttet til din Google konto. Google kan også fortælle, hvilke forskellige data eventuelle tredjeparter indsamler, og hvordan de indsamler dem.

5. Udskift dit kodeord

Når man tænker på, hvor ofte vi hører om datalæk, og hvor ofte almindelige borgeres data bliver kompromitteret, er det virkelig en god ide at udskifte sit kodeord fra tid til anden.

“Du skal bruge mindst otte karakterer, og det er en god ide at benytte både store og små bogstaver, tal og også gerne særlige karakterer (@#$&%),” fortæller Bogdan Botezatu

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)