Få automatiseret din produktion  – billigt

Hvis du gerne vil have automatiseret din produktion men ikke vil betale millioner for et nyt anlæg, så kan en cobot være vejen frem. Idéen med dem er ganske simple. Det er en robot der kan stå alene, og kan bruges til at øge din produktivitet med en minimal investering.

Kort fortalt, er meningen med en cobot at den kan indsættes på ethvert led i en produktionskæde, nemt og enkelt programmeres til sin opgave, og i princippet køre i uendelighed herefter. Den er altså lavet til at skulle arbejde sammen med mennesker – og ikke imod dem. Det gør det nemt for dig at implementere dem, og gør det samtidig billigt.

En fordel er også, at du får optimeret dine arbejdsgange uden at dit personale behøver bekymre sig om at lede efter et nyt job. Her kan du altså sætte robotten til at håndtere de opgaver der bare er for tidskrævende for mennesker, eller som er for usikre eller kedelige til at personalet bør håndtere dem.

Skær ned på ulykker – ikke personale

Det er ingen hemmelighed at der ofte kan opstå ulykker på en arbejdsplads. Du kan forebygge ulykker på arbejdspladsen ved at analysere hvor i jeres produktion der kan opstå ulykker. Herefter kan du indsætte en robot der kan håndtere dette skridt, frem for at lade dine medarbejdere stå for dem.

Huslejen dækker hele døgnet – så brug hele døgnet

Som virksomhed er der rigeligt med udgifter man skal tage sig af. Derfor skal der også tjenes penge. Hvis du gerne vil udnytte hele døgnet, har du derfor to valgmuligheder. Du kan enten ansætte et natteskift, men det kan blive ekstremt dyrt i lønninger og øget personaleadministration.

En lettere løsning er, at sørge for at virksomheden arbejder om natten – af sig selv. En robot kan eksempelvis feje gulvet, samle produkter, udføre polering, svejsning og limning men også flytte rundt på færdigproducerede produkter. Både i forhold til lageret, men også gøre klar til – og stå for pakning. Derved er alle dine produkter klar til afsendelse om morgenen, og kan let og enkelt afhentes af jeres fragtmand. Og det bedste er, at din robot hverken kræver nattillæg eller betalte pauser. På denne måde kan dine medarbejdere fokusere på at bringe værdi til virksomheden, i stedet for at bruge tid på ligegyldige ting.

Hold arbejdet spændende for medarbejderne

Der er ingen tvivl om at vi kun har set begyndelsen af robotternes potentiale. De bliver billigere, hurtigere og mere effektive. De bliver også mere og mere populære på arbejdspladserne rundt omkring. Der er heller ikke samme modvillighed overfor robotter, som der tidligere har været på markedet.

Det skyldes i stor udstrækning, at den frygt folk har haft er ved at være afklaret. Det giver ingen mening for en arbejdsgiver, at afskedige dygtige folk. I tider med rekordlav arbejdsløshed hænger godt personale ikke bare på træerne. Det betyder at man bruger robotterne til at håndtere de kedelige opgaver, så man kan bibeholde sit dygtige personale. På denne måde slipper man for at sidde i det samme fabriksjob som for 20 år siden, men har i stedet mulighed for at udvikle sig både fagligt og personligt.

Det er en kæmpe fordel hvis du gerne vil tiltrække unge mennesker til din virksomhed, idet en vekslende dagligdag ligger højt på dagsordenen blandt unge. Et ensformigt job er ikke tiltalende mere, så gem de kedelige opgaver til robotterne. De vil hellere end gerne have dem – og så får du frigjort ressourcer til at innovere og udvikle din virksomhed i stedet.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)