BREAKING: Far til efterladte børn er formentlig kriminel udlænding

Østjyllands Politi har nu formentlig identificeret faren til de to børn, der lørdag aften blev fundet på gaden i Aarhus.

Der er sandsynligvis tale om en 34-årig afghansk mand, som tidligere har opholdt sig i Danmark, indtil han efter en dom blev udvist.

”Vi ved ikke, hvor faren befinder sig, men formentlig er han i udlandet. Vi mangler desuden at få identificeret moren, mens vores formodning er, at hun heller ikke opholder sig i Danmark, ” siger politiinspektør Michael Kjeldgaard.

Mand og kvinde overdraget til anden politikreds

Den 33-årige mand og den 25-årige kvinde, som Østjyllands Politi frihedsberøvede efter Udlændingeloven i forbindelse med sagen, er også blevet identificeret. Begge er afghanske statsborgere, og den 33-årige er formentlig børnenes onkel. Det er politiets vurdering, at hverken kvinden eller manden har begået noget strafbart i sagen.

Manden og kvinden opholdt sig på en adresse i Ølgod, da politiet søndag aften tog dem med til afhøring efter, at efterforskningen havde ledt dem til stedet. Den 33-årige mand har opholdstilladelse i Danmark. Kvinden opholdt sig ulovligt i landet, men har nu søgt asyl, og da Ølgod ligger i Syd- og Sønderjyllands politikreds, overdrages udlændingesagen nu til dem.

Sigtet for at efterlade børn

Den 54-årige kvinde, som blev anholdt i Aarhus søndag aften, har identificeret sig som børnenes farmor. Hun blev mandag løsladt af retten efter grundlovsforhøret. Hun er dog fortsat sigtet for at have efterladt de to børn i en hjælpeløs tilstand og efter vanrøgtsparagraffen, idét det er politiets vurdering, at hun efterlod børnene på gaden. Motivet er endnu uvist.

LÆS OGSÅ:  Foto: Disse indvandrere efterlyses efter overfald og røveri mod 18-årig

”Vi fortsætter vores efterforskning for at finde frem til børnenes forældre og finde ud af præcist hvorfor og hvordan, de to børn blev efterladt på Park Allé i Aarhus. Der ligger fortsat et stor efterforskningsarbejde foran os, selvom vi vurderer, at vi har stykket det meste af hændelsesforløbet sammen, ” siger Michael Kjeldgaard.

Østjyllands Politi hører gerne fra vidner, som helt konkret har set børnene blive efterladt i Aarhus lørdag aften.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)