Tidligere betjent: Politiet kan ikke beskytte, borgerne bør have lov at bevæbne sig selv

Tidligere politibetjent fortæller, at det er yderst sjældent, at politiet er tilstede, når en farlig forbrydelse sker. Folk er for det meste alene om deres sikkerhed, og derfor er det forkert, at de ikke må bevæbne sig, mener han.

Lars Kragh Andersen arbejder ikke længere i politiet. Han er i stedet sprunget ud som det, han selv kalder frihedsaktivist. Det sker delvist på baggrund af hans oplevelser i politiet, som han ikke oplever kan beskytte borgerne, når farlige forbrydelser finder sted.

Derfor skal almindelige, lovlydige danskere have ret til at bevæbne sig selv, mener han.

“I min tid på gaden, kan jeg nærmest ikke huske, hvornår jeg stoppede en igangværende forbrydelse. Jeg kom altid til stedet, når gerningen var sket og kunne udelukkende reagere ved at optage rapport. Det billede er jeg sikker på, er fuldstændig generelt for alle betjente. Bliver man som borger overfaldet, skal man hjælpe sig selv og kan ikke regne med, at politiet kan komme til stedet, før hoveddøren er sparket ned eller voldtægten er begået”, fortæller han til 24NYT.

Bevæbnet politi i fritiden

Står det til Lars Kragh Andersen, eller Licens-Lars, som han også bliver kaldt grundet hans store offentlige modstand mod licens, bør politiet og fastansatte soldater også have lov at bære deres ladte tjenestepistol i fritiden:

“Jeg er mere end sikker på, at det ville være en god ide at lade den slags mennesker være bevæbnet i fritiden. De har i forvejen uddannelsen. I tilfælde af terrorhandlinger og grov kriminalitet, ville det være en kæmpe fordel, at der fandtes bevæbnede mennesker på stedet, der var klar til at stoppe gerningsmanden. Stoler man på, at betjente og soldater kan betjene våben professionelt i ind- og udland, har jeg mere end svært ved at se, at de ikke skulle kunne betroes det ansvar i deres fritid”, siger han til 24NYT.

Også almindelige borgere bør få mulighed for at forsvare sig selv og andre effektivt, mener den tidligere betjent:

“Jeg forestiller mig, at danske statsborgere, der har været statsborgere i for eksempel 15 år, som er ustraffede og i øvrigt kan vandelgodkendes af politiet, skal kunne få en tilladelse til at være bevæbnede i offentligheden. Derudover skal de have en skydeuddannelse på linje med politiets – altså en solid praktisk og teoretisk forståelse for det at agere bevæbnet i en kritisk situation”.

Halv million våben intet problem

Lars Kragh Andersen peger på, at der allerede i dag findes hundredtusinder af lovlige våben i Danmark, uden at dette har skabt problemer.

“I forvejen fungerer det jo uproblematisk med danske sportsskytter og jægere. De er fornuftige mennesker, der håndterer deres våben forsvarligt og professionelt. Hvis samme gruppe mennesker fik lov at være bevæbnede dagligt, har jeg mere end svært ved at se, hvor problemerne skulle opstå. Man skal huske på, at der findes langt over en halv million våben i hænderne på private i Danmark. De våben bruges ikke til kriminalitet og betjenes og opbevares meget betryggende”, fortæller han.

Brudt samfundskontrakt

I Danmark har vi en samfundskontrakt, som blandt andet betyder, at borgerne lader sig afvæbne mod, at staten sørger for deres sikkerhed. Men den samfundskontrakt giver Lars Kragh Andersen ikke meget for:

“Hvis vi som præmis antager, at denne kontrakt eksisterer, så synes jeg ikke, at staten er specielt god til at levere på deres side af den. Altså at give sikkerhed i bytte for, at folk er afvæbnede. Derimod har vi i de sidste årtier set, at det netop er staten, der har sørget for, at danskerne er blevet et mål for diverse forbrydelser. Danskerne skal både finde sig i, at deres skattekroner går til at gøre dem mere utrygge og ufri samtidig med, at vi skal acceptere at være prisgivet over for kriminelle. Det er noget, der ikke hænger sammen”, mener han.

Lars Kragh Andersen mener, at danskerne med deres skattekroner finansierer en udlændingepolitik, der mindsker sikkerheden for almindelige borgere.

Stram våbenlov er kriminelles fordel

Ifølge den tidligere betjent er den stramme danske våbenlov udelukkende til de kriminelles fordel:

“Realistisk set virker den slags lovgivning kun på de mennesker, der har respekt for loven – i store stræk hr. og fru Danmark. Med andre ord virker våbenloven kun over for dem, som har noget at tabe, og som i forvejen ikke ville være gerningsmænd til våbenforbrydelser. De kriminelle derimod har ikke den fjerneste respekt for lovgivningen og kan nemt bevæbne sig med våben fra den gamle Østblok. Situationen bliver altså den, at den nuværende våbenlov gør de kriminelle en meget stor tjeneste ved at afvæbne deres ofre”, fortæller den tidligere betjent.

Lars Kragh Andersen mener, at fordelene ved en liberalisering af våbenloven langt overvejer eventuelle ulemper:

“Man kan forestille sig, at der ville være flere ulykker med våben, hvis den brede befolkning fik adgang til at gå bevæbnet rundt. Præcis som politiet oplever fra tid til anden. Men med den rette uddannelse af folk, vurderer jeg, at det ville være ganske minimalt og langt blive opvejet af fordelene: Nemlig at den almindelige danske borger ikke er fuldstændig prisgivet over for kriminelle”, siger han til 24NYT.

Ifølge ham udsætter staten almindelige borgere for unødig risiko af selviske årsager:

“Egentlig tror jeg, at den primære modstand mod en liberalisering af våbenloven handler om noget andet end sikkerhed. Politikere og myndigheder bryder sig simpelthen ikke om, at deres monopol brydes – uanset hvor sikkert det gøres. På den måde tænker de nøjagtig ligesom alle andre monopolister”.

Lars Kragh Andersen, driver i dag en populær Youtube-kanal, hvor han blandt andet har udgivet en guide til, hvordan almindelige danskere under den nuværende meget stramme våbenlov lovligt kan købe våben til selvforsvar. Derudover driver han virksomheden timejura.net. Han er også ophavsmand til Facebook-gruppen Tillad våben til selvforsvar.

Video: Den tidligere betjent Lars Kragh Andersen fortæller her, hvorfor kriminelle ifølge ham er meget glade for den stramme, danske våbenlov:

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)