Industrien i blodige fyringsrunder

Coronakrisen har fået de danske virksomheder til at finde fyresedlerne frem, for 49 pct. forventer at skulle afskedige medarbejdere. En del af afskedigelserne forventes dog at falde på den anden side af sommerferien, medmindre der bliver vedtaget nye hjælpepakker til at holde hånden under virksomhederne.

Ifølge Børsen gør Mærsk Drilling klar til at fyre 250-300 ansatte, idet de lave oliepriser har ramt selskabets offshore-aktiviteter.

Mine- og cementkoncernen FLS har netop fyret ca. 800 medarbejdere, heraf 70 medarbejdere på hovedkontoret i Valby. Fyringsrunden kommer relativt hurtigt efter en forudgående fyringsrunde fra januar måned, hvor det blev meldt ud, at 500 mand måtte forlade FLS – heraf var 80 fra hovedkontoret i Valby.

Lufthavnen i Kastrup huser omkring 1.000 virksomheder med 22.000 ansatte. Heraf er det kun 1.000, der stadig går på arbejde. Resten er sendt hjem på hjælpepakker eller fyret. Det rammer Tårnby Kommune, som er en af de kommuner i Danmark, der er hårdest ramt af ledighed.

Ifølge Dansk Industri er ca. 260.000 ansatte p.t. sendt hjem med lønkompensation, og antallet stiger konstant. Virksomhederne kører lige nu på de ordrer, de ligger inde med, men hvis krisen fortsætter, bliver de nødt til at gennemføre fyringer.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)