DR-radiovært udstiller venstrefløjens intolerance

Normalt har Esben Kjærs program på P1, Bagklog, over 200.000 lyttere, hvilket gør programmet til kanalens næstmest aflyttede program, skriver Berlingske. Men den  2. maj, da Nye Borgerliges leder, Pernille Vermund, var gæst i hans studie, blev lyttertallet imidlertid halveret. Mange af lytterne endda havde været så ”venlige” at informere Esben Kjær om, at hende gad de i hvert fald ikke høre på.

Ifølge Esben Kjær har folk på venstrefløjen svært ved at tolerere udsagn fra højrefløjen, der til gengæld er mere tolerant over for andres synspunkter. Det underbygges også af talrige videnskabelige undersøgelser af fløjenes gensidige politiske tolerance.

Alle os, der laver debatprogrammer, kender det. For eksempel får vi jævnligt at vide fra personer på venstrefløjen, at de ikke vil medvirke i studiet, hvis den og den fra højrefløjen også medvirker. Det omvendte er sjældent tilfældet. Det samme gælder klager fra lytterne – stadig flere skriver, at visse personer ikke bør have taletid. Og det er oftest borgerlige debattører, det går ud over”, siger Esben Kjær.

Han mener, at venstrefløjens meninger oftere antager en moraliserende, nærmest ”religiøs” karakter, hvilket måske kan føre til en opfattelse af, at ens meninger er de eneste gyldige.

Desværre er der ved at brede sig en opfattelse af, at det er ubehageligt at høre politiske meninger, man ikke bryder sig om, og at det er helt i orden at fjerne sig fra det ubehag”, siger Esben Kjær.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)