Er du ny på boligmarkedet?

Der er en række vigtige ting, I skal have i mente, når I går i gang med boligjagten.

I henvender jer med de bedste intentioner til en ejendomsmægler, når I ønsker at sætte gang i jagten mod drømmeboligen. I får vist en masse fantastiske huse, og I falder for drømmehuset. I vælger i samråd med ejendomsmægleren at byde på huset. Men er ejendomsmægleren på din side eller sælgers side? Og får I reelt den gode pris på huset?

Med professionel rådgivning vil I få en person med i hele processen, som kun er til for at hjælpe jer. I vil få det fulde indblik i muligheder og udfordringer vedrørende din bolig. I vil få denne viden fra en autoriseret ekspert på området, og det er din sikkerhed, for at du kender din fremtidige boligs svagheder samt potentiale inden du køber huset.

Er du helt ny på boligmarkedet, og vil du gerne undgå søvnløse nætter, samt være sikker på at ingen uforudsete ting dukker op, så anbefaler vi, at du sørger for at få en køberrådgiver på sagen, inden du sætter din underskrift. Din køberrådgiver vil studere, samt gennemgå tilstandsrapporten.
På den måde vil du ikke være i tvivl og derved undgå ubehagelige overraskelser.

Hvad skal du være opmærksom på, inden du køber din drømmebolig?

 

  1. Sæt de samlede udgifter for boligen op mod andre lignende boliger. Det vil sige både kontantprisen, men også ejerudgifterne.
  2. Du skal være sikker på, at der står i købsaftalen, at der er et rådgiverforbehold  inden du underskriver. I købsaftalen kan det stå således ”Købers underskrift er betinget af, at rådgiver kan godkende købsaftalen i dens helhed.”
  3. Sørg for at få en gennemgang af ejendommen med din egen bygningssagkyndig. Du bør ikke stole blindt på tilstandsrapporten alene. Grunden til dette er at, viser det sig at ejendommen har problemer som ikke har været nævnt i tilstandsrapporten, skal der forhandles med prisen.
  4. Sørg for at have gennemlæst alle ejendommen dokumenter igennem af en fagperson.
  5. Tegn altid en ejerskifteforsikring, eller sørg for at have vendt fordele og ulemper med en fagperson.
  6. Sørg for at hvis der laves mundtlige aftaler, at det bliver skrevet ind i købsaftalen.
  7. Tjek økonomien og eventuelle planlagte projekter i ejerforeningen eller grundejerforeningen. Det giver et billede af om der er planlagt noget inden for de næste par år, som er en stor udgift for jer.
  8. Du skal stille dig kritisk overfor bankens finansieringstilbud. Herunder særligt størrelsen på bidraget. Derudover skal du også se på om hvorvidt banken kræver at du tegner forsikringer gennem dem.

 

Køberrådgivning og den juridiske del ved et huskøb

Mange advokater tilbyder også køberrådgivning, dog tager de sig kun af det juridiske papirarbejde. Det vil sige, at de ikke tager ud og besigtiger og gennemgår boligen med dig.

Du har måske fundet drømmehuset, men ved ikke hvordan du skal forholde dig eller hvordan du kommer i gang med processen?

Det er helt forståeligt, og er det en god idé nu at tage fat i en køberrådgiver samt en boligadvokat, som kan hjælpe dig videre i processen.

Det skal være så behageligt og fantastisk at købe sin drømmebolig, og derfor har Bomae valgt at samle hele processen under et tag. Har du derfor brug for både en køberrådgiver, som hjælper dig med at finansiere din drøm, forhandle aftalen og færdiggøre købet, samt håndtere alle de juridiske papirer, så kan Bomae hjælpe dig.

 

 

 

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)