Ny seng? Her er typerne du skal kende

Hvis du ikke lige har fulgt med, så er det ikke sikkert, at du lige ved noget om det, men sengeverdenen er i forandring, og det har den faktisk været i nogle år nu.

Der kan være både godt og skidt, for det gør det lidt svært at finde ud af, hvilken seng du skal vælge, men det er dog uden tvivl mest godt. Der er nemlig så mange gode modeller på markedet i dag, at det er svært ikke at komme hjem med en god seng.

Er du alligevel lidt i tvivl om, hvilken seng du fremover skal sove i, så er et godt sted at starte måske ved at danne dig et lille overblik over, hvilke sengetyper du i hvert fald bør kende, og hvem de egner sig bedst til.

Hvis du derimod vil læse mere om specifikke sengemodeller, kan du bare klikke her.

Boksmadrassen er den simple men fornuftige løsning

Med en boksmadras får du en både simpel og fornuftig løsning. Den er nemlig naturligvis designet til at sikre en fantastisk komfort, uanset hvem der ligger i den. Det kræver bare ikke alverden at sætte sig ind i, fordi det er sådan en simpel sengetype at blive klog på.

Selve madrassen er dog alt andet end simpel, for den er nemlig sammensat af fjedre, der er placeret således, at du får den perfekte støtte fra top til tå.

Ofte er denne type madras også delt op i flere dele, der er lavet forskelligt for at give de forskellige dele af din krop de optimale forhold til at ligge godt.

Selvom det hedder en boksmadras, så er der dog typisk også tale om en hel seng med ramme og ben.

En boksmadras er et godt valg til dig…

  • Der vil have en god seng uden for meget arbejde

Derudover er det også ofte en billigere alt-i-en-løsning end visse andre sengetyper.

Kontinentalsengen er den luksuriøse og komfortable løsning

Med en kontinentalseng får du en mere luksuriøs seng. Med denne sengetype er det nemmere at finde en god seng til dig, der har mere specifikke krav til din seng. Sådan kan du altså opnå de bedste forhold for lige netop dig.

Den består groft sagt af to dele. I realiteten vil den dog enten komme med en tredje del, eller også vil du selv skulle købe den sidste del ved siden af.

De to grundlæggende dele er en boksmadras og en springmadras. Den tredje del er en topmadras, som ofte, men ikke altid, er indbygget.

Boksmadrassen, som det står beskrevet ovenfor, er lavet til at give en fantastisk støtte fra top til tå i form af fjedre. Den udgør den nedre halvdel af en kontinentalseng.

Den øvre halvdel er således springmadrassen. Denne madrastype minder om boksmadrassen, da den også er sammensat af fjedre, der er placeret for at give den optimale støtte. Disse fjedre ligger dog inde i midten af madrassen. Uden om denne midte findes der så et blødere lag.

Topmadrassen er til for at skabe et blødt lag mellem dig og den hårdere springmadras.

En kontinentalseng er et godt valg til dig…

  • Der vil have mere mulighed for at vælge efter dine særlige behov

Da den består af flere dele, bliver det nemlig nemmere at finde en model, der har lige netop de egenskaber, som du vil have i din seng.

Elevationsseng er den smarte og moderne løsning

Endelig kommer vi ikke uden om elevationssengen, som en sengetype du skal kende. Dette er en smart seng at have, både hvis du kan lide at ligge og hygge i sengen, hvis du har rygproblemer, og hvis du ikke har samme behov som din partner.

Grunden til dette er, at elevationssenge kan hæves og sænkes i enten hovedenden eller i både hoved- og fodenden.

På den måde bliver det altså nemmere at se fjernsyn, at lave kryds-og-tværs, at drikke kaffe eller hvad som helst andet, der ellers ofte kræver, at du sidder op.

Hvis du bare hæver sengen, kan du nemlig komme til at sidde halvvejs op i din yderst komfortable seng.

Elevationsfunktionen er i øvrigt langt fra bare en smart lille finesse ved en ellers ligegyldig sengetype.

Du kan nemlig vælge en seng med en god madras, som både giver dig den bedste støtte, når du ligger og sidder. På den måde kan elevationen også være et plus for dig med rygproblemer.

Hvis du køber en tomandsseng, så er den også delt op på midten, så dig og din partner kan vælge forskellige madrastyper. Det er nemlig langt fra alle par, der har de sammen behov, når det kommer til madrasser.

En elevationsseng er et godt valg til dig…

  • Det vil have både fleksibilitet og komfort

Du kan nemlig få både en praktisk teknologi og en lækker madras samlet i en og samme seng.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)