Civilt politi i S-togaktion

Lørdag aften var politifolk og DSB-revisorer igen ude i fælles aktion på S-togsnettet på Vestegnen. Flere aktioner er i vente.

Civil politipatrulje i S-tog

I den seneste tid har politifolk fra Københavns Vestegns Politi patruljeret oftere på togstationer og i S-tog i dag- og aftentimer. Som regel er patruljerne synlige og tydeligt tilstede i uniform, men lørdag aften kørte en større gruppe politifolk og DSB-revisorer rundt sammen på det vestegnske S-togsnet i civilt tøj.

Fællespatruljerne besøgte alle S-stationer på Vestegnen med ekstra fokus Herlev, Ballerup og Ishøj.

Politiet visiterede en række mistænkelige personer, fandt fire i besiddelse af euforiserende stoffer, og tre andre får en bøde for at forstyrre den offentlige orden med deres adfærd.

DSB-revisorerne gav 67 passagerer påbud om at bruge mundbind på stationsområder og i S-tog, hvorefter alle fik det bragt i orden.

”Patrulje i civilt antræk kan give os et godt billede af, hvad der foregår i togene og ved stationerne. Vi oplevede overordnet en god og rolig aften. Det er vores indtryk, at de fleste bliver glade for at se politiet uanset om vi kommer i uniform eller civilt. Det at være tilstede i civil giver os også en mulighed for en mere uformel tilgang til dialog med borgerne,” siger vicepolitiinspektør Søren Enemark, Københavns Vestegns Politi.

Han tilføjer, at Københavns Vestegns Politi fortsætter med uniformerede og civile patruljer på S-togsnettet – også i denne weekend – og planlægger flere fælles aktioner med DSB.

LÆS OGSÅ:  72-årig stukket ned! Her er skitse af gerningsmanden

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)