Kommunerne skal varetage politiopgaver

Regeringen vil give kommunerne mulighed for at sikre ro og orden med egne vagter, skriver Berlingske.

”Hvis kommuner oplever, at politiet ikke slår til i forhold til at hjælpe borgerne, skal de have mulighed for at tage sagen i egen hånd og oprette kommunale tryghedsvagter. Det fremgår af et fortroligt udkast til en aftale om den næste flerårsaftale om politiet og anklagemyndighed, som i øjeblikket forhandles på Christiansborg”.

24NYT: Som borger kan man let få fornemmelsen af, at forbrydere kan vade ind i vores private hjem, uden det har konsekvenser. Kun hver 20. indbrud herhjemme bliver opklaret af politiet. Og flere borgere og erhvervsdrivende allierer sig med private vagtværn frem for at regne med hurtig respons fra politiet. Og det på trods af, at antallet af indbrud faktisk er faldende.

I flere velhaverkommuner er borgere derfor gået i gang med at oprette private vagtværn i villakvarterer, fordi politiet ikke kan varetage borgernes sikkerhed.

Og i indvandrertunge områder opretter boligselskaberne tryghedsteams bemandet med forhenværende politibetjente, fordi man ikke kan forvente resolut og kompetent handling fra det politi, som plejer at gå i lang bue uden om de betændte parallelsamfund.

Statens vigtigste opgave er som bekendt at garantere borgernes fysiske sikkerhed ved hjælp af politi og forsvar.

I et af verdens rigeste lande burde det være en selvfølge, at statens politistyrker er både tilstrækkeligt store, veluddannede og veludrustede til at løse denne opgave. Men den fundamentale samfundsopgave, der afgør, om borgerne føler sig trygge eller ej, kan dansk politi ikke løfte. Derfor skal kommunerne tage sig af politiopgaver.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)