S-regeringen spiser de ældre af med almisser

I henhold til en ny aftale om løft til plejehjem bliver der på finansloven bevilget 425 mio. kr. i 2021 stigende til 500 mio. kr. i 2024 svarende til 1.000 ekstra medarbejdere til de ca. 900 danske plejehjem, skriver Berlingske.

”Det er et meget, meget lille museskridt, som slet ikke løser de problemer, der er på ældreområdet og plejehjemmene, lyder det fra både en professor og flere ældreorganisationer. Som en del af aftalen skal nogle af de nye midler bruges til at opkvalificere den ufaglærte arbejdskraft, der allerede er inden for ældreområdet”.

24NYT: Regeringen aftale om flere ressourcer til plejehjem har to dimensioner.

Den første dimension handler om, at da det er umuligt at tiltrække mennesker med faglighed til at arbejde i ældreplejen, er det eneste alternativ at ansætte ufaglærte, som man ikke kan finde anden beskæftigelse til. I forvejen er ældreomsorgen en social skraldespand for de klienter, som jobcentrene ikke kan finde andet arbejde til: nydanskere, arbejdsløse, langtidssygemeldte og indvandrerkvinder. Kombinationen af få økonomiske ressourcer, lav faglighed, højt arbejdspres, kronisk over- og merarbejde, vikarer og en ikke-nærværende ledelse er præcis det, der skaber en umenneskelig og afstumpet systemkultur, hvor sårbare mennesker behandles med hjerteløshed og uanstændighed. Og derfor har vi på TV2 oplevet de gruopvækkende scener, hvor den ældre dame Else blev udsat for en hårrejsende og ydmygende behandling af medarbejdere på et plejehjem.

Den anden dimension er den pekuniære. Den almisse på 500 mio. kr., som S-regeringen har afsat til ældreplejen, og som er en dråbe i havet i forhold til behovet, bør sammenholdes med de ca. 90 mia. kr. brutto, som Folketinget hvert år generøst pumper i den mislykkede integration af de muslimske indvandrere. Det kan derfor ikke undre, at mange føler, at politikernes solidaritet med etnisk danske ældre er væk, og at politikerne mest er optaget af at hjælpe alle andre end dem.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)