Russisk gas flyder ind i Danmark som aldrig før

Tidligere socialdemokratisk energiminister Poul Nielson kritiserer den politiske beslutning om at aflyse den 8. udbudsrunde i Nordsøen og om at standse udvinding af olie og gas i Nordsøen i 2050, skriver Berlingske.

”Nielsons kritik er baseret på rationelle argumenter i en klimapolitisk debat, der er præget af følelser, symbolpolitik og signalgivning.

Energiminister Dan Jørgensen (S) og partierne bag den politiske aftale indrømmer, at der er tale om symbolpolitik, fordi de erkender, at beslutningen ingen virkning vil have på det globale udslip af klimagasser.

Regeringens beslutning har forsyningssikkerheds- og sikkerhedspolitiske omkostninger, da afhængigheden af Rusland og mellemøstlige despoter forøges”.

24NYT: I årevis har danske regeringer advaret mod afhængighed af russisk energi, men den russiske gas flyder ind i Danmark som aldrig før. Alene i 2020 stod russiske Gazprom for halvdelen af Danmarks forbrug.

Den voksende danske import af naturgas fra Rusland er en opmuntring til Putins magtpolitik over for Danmark, idet det er velkendt, at Rusland bruger gassen som et pressionsmiddel og politisk våben over for sine små nabolande.

Den trodser desuden USA’s advarsler om, at en voksende afhængighed af russisk gas er med til at undergrave NATO og Europas sikkerhed. Og dermed Danmarks sikkerhed.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)