Humanitær eftersøgning

Gørlev – Kalundborg

Kl. 20.31 torsdag bad personalet på et demenscenter i Gørlev om assistance fra politiet til at lede efter en 76-årig, dement mand, som havde været savnet siden kl. 18.00. Både personalets og pårørendes egen eftersøgning efter den savnede havde ikke givet noget resultat, og man frygtede, at han måske kunne finde på at søge hen mod en nærliggende sø. Endvidere var den savnende måske i besiddelse af et løbehjul, så han kunne i givet fald komme langt omkring på kort tid.

Politiet iværksatte en humanitær eftersøgning med flere patruljer, herunder en hundepatrulje, som undersøgte området omkring søen uden at finde tegn på, at den savnede skulle være i området. Endvidere undersøgte politiet forskellige adresser, som den savnede måske kunne finde på at søge hen mod, men uden at finde ham.

Kl. 21.14 bad politiet offentligheden om hjælp via en besked på politiets Twitter-profil, og allerede kl. 21.20 blev den savnede fundet af plejehjemmets personale. Den savnede kørte rundt på løbehjulet på landevejen mellem Høng og Havrebjerg, men blev efterfølgende kørt retur til demenscentret til fornøden omsorg og pleje, så eftersøgningen kunne indstilles.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)