KLIMA: Vognmændenes blokader er klassekamp

Vognmændene vil lave flere aktioner, efter at de i mandags blokerede flere veje landet over i protest mod en politisk aftale om en kilometerbaseret vejafgift for lastbiler.

Det står klart efter et stormøde, der blev afholdt i Brenderup på Fyn lørdag formiddag, skriver Avisen Danmark. Jakob Forman, som er vognmændenes talsmand, bekræfter over for mediet, at der er flere aktioner på vej.

24NYT: Vognmændenes aktioner er udtryk for en klassekamp mellem Danmarks arbejderklasse og landets elite af akademisk uddannede politikere, der lever i en fantasiverden, hvor man kan gennemføre grøn omstilling uden alvorlige konsekvenser. Eliten forstår ikke samfundets infrastruktur og nødvendigheden af ​​produktion og transport, fordi den lever totalt afskåret fra livets realiteter. Prisen for den grønne omstilling skal betales, så politikerne sender regningen til arbejderklassen. Både i udlandet og i Danmark har arbejderklassen fået nok og går på gaden i landsdækkende protester. Klimapolitikken er blevet en trykkoger for den nye klassekamp. De hollandske landmænd, danske lastbilchauffører og de franske ”gule veste” demonstrerer, at der er modsatrettede økonomiske, politiske og kulturelle interesser, når det gælder den grønne omstilling.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)