KLIMA: Grønne aktier er dårlig investering

Trods globalt klimafokus er grønne aktier som Ørsted og Vestas siden begyndelsen af 2022 faldet hhv. 20 pct. og 0,7 pct., mens den globale Ishares Global Clean Energy-etf, som følger hundredvis af grønne aktier, er dykket 12,6 pct., skriver Børsen.

”Lars Hytting, chef for aktiehandel hos Artha Kapitalforvaltning, har bemærket, hvordan medvinden til de grønne aktier er forduftet. ’Hele bølgen med at man på grund af høje gaspriser skulle købe grønne aktier, holder ikke længere. De her selskaber skal begynde at tjene penge. Det vil drive afkastet herfra. Men der er mange af selskaberne udfordrede. Det kan godt være, der skal sættes ufattelig mange vindmøller op de kommende år, men Vestas tjener stadig ikke rigtig nogle penge – og det er der ikke nogle af vindmølleproducenterne, der gør. Det er forklaringen på, at dampen er gået af den del’, siger han.

’Man skal være villig til at kigge langt ud i fremtiden, når man investerer i disse aktier. Se bare på Ørsted og Vestas. Der er ikke udsigt til, at Ørsteds indtjening ændrer sig ret meget før 2030’, siger aktiechef Michael Friis Jørgensen, HC Andersen Capital”.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)