Korruption i magtens øverste cirkler

Barbara Bertelsen og den øverst ansvarlige embedsmand for tilbagekaldelsen af den tjenstlige advarsel i minksagen til netop Bertelsen, Sisse Hjerrild Iversen, nu tidligere konstitueret vicedirektør i Medarbejder- og Kompetencestyrelsen, har ”liket” og givet ”hjerter” til hinandens private børne- og feriebilleder på Facebook. Det minder om Messerschmidt-sagen, hvor dommeren blev erklæret inhabil efter likes af DF-kritiske opslag, vurderer eksperter ifølge Berlingske.

”Spørgsmålet er nu, om styrelsen – mere præcist i skikkelse af Sisse Hjerrild Iversen – også har været inhabil i sagsbehandlingen. En gennemgang af den nu tidligere vicedirektør og Barbara Bertelsens Facebook-profiler åbenbarer således, at de både har liket og i enkelte tilfælde ’hjertet’ private billeder af børn på hinandens profiler.

’Vi bevæger os ind i et område, hvor der i min optik bør være en grundig overvejelse om, hvorvidt hun er inhabil’, vurderer Michael Gøtze, professor i forvaltningsret ved Københavns Universitet. ’Hjerterne taler i retning af, at der er en eller anden form for relation, hvor der er gensidig sympati’, mener Rasmus Grønved Nielsen, lektor og dr.jur. ved Københavns Universitet.

Medarbejder- og Kompetencestyrelsen vil ikke svare på, om Sisse Hjerrild Iversen og Barbara Bertelsen har en privat relation, samt om de på noget tidspunkt har set hinanden privat”.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)