Kun 11 pct. har råd til at gå på pension før tid

En analyse fra Sampension viser, at knap to tredjedele af danskere under 56 år ønsker at trække sig fra arbejdsmarkedet før den officielle folkepensionsalder. Det er dog kun 11 pct. af danskerne, der har råd til at gå på pension før tid, viser en analyse fra AE-Rådet. Det skriver Børsen.

”AE-Rådes analyse viser, at kun 11 pct. af danskerne reelt har råd til at gå på pension fem år før den officielle pensionsalder, hvis man skal fastholde en indtægt på 80 pct. af ens nuværende løn.

Det er primært de mest velbjærgede danskere med både stor pensionsopsparing, friværdi og opsparing i frie midler, der har råd til at kvitte kontorstolen før tid. Blandt danskere med en lang videregående uddannelse har 20 pct. råd til at trække sig fem år før tid, mens det for faglærte er 10 pct. og for ufaglærte kun 7 pct.

Eftersom langt de fleste pensionsopsparinger først kan udbetales fem eller tre år før den officielle pensionsalder, er man nødt til at leve af sin private opsparing eller friværdi, før man kan trække sig fra arbejdsmarkedet”.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)