Dansk uduelighed: Borgerne er chanceløse

Efter sommerferien kan mange boligejere omsider se frem til at modtage først deklarationer og derefter selve vurderingen af huset eller lejligheden, skriver Børsen.

”Resultatet af de mange års bestræbelser tegner desværre ikke til at brillere i enkelhed og gennemskuelighed. ’Borgerne er efterladt på perronen. Ingen borgere kan gennemskue det her, og de vil ikke kunne forstå de breve, de får’, som Henning Boye Hansen, chefkonsulent i BDO, sagde for nyligt til Politiken.

Yderligere kritisk er adm. direktør Preben Merrild Angelo, Realmæglerne, der på Altinget skrev, at det gamle system – et ’Frankensteins monster’ – er ved at blive genskabt for “milliarder af skattekroner i et stort it-kludder, selvom målet var højere træfsikkerhed, større ensartethed og mere gennemskuelighed.”

For borgerne er lovgivernes egen vildrede næppe betryggende. Da Rasmus Jarlov (K) i april var til krisemøde om dele af det nye system, skrev han på Twitter: ’Minister, skatteordførere og embedsmænd. Selvom vi selv har lavet reglerne, er der ingen i lokalet, som forstår dem. Vi drukner i selvskabt kompleksitet, og borgerne er chanceløse’. Tak, i det mindste, for ærligheden”.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)