Voksende mistrivsel blandt danske børn

Helt overordnet set er det næppe blevet bedre at være barn i Danmark de forløbne 10 år, skriver direktøren for Børns Vilkår, Rasmus Kjeldahl, i Kristeligt-Dagblad.

”Den psykiske mistrivsel udtrykt gennem blandt andet ensomhed, selvskade og angst er i foruroligende stigning. Langvarigt skolefravær truer med at stige yderligere, inklusionsreformen i folkeskolen har vist sig at være en fiasko, niveauet af fysisk og psykisk vold mod børn og unge er vedvarende højt, og aldrig har der været flere børn og unge, som ringer til Børnetelefonen med bekymringer og svære tanker.

En stor gruppe børn og unge lider dagligt under den mislykkede inklusionsreform fra 2012. Et helt årti har børn og unge været forsøgskaniner i et inklusionseksperiment uden tilstrækkelige ressourcer og kompetencer i folkeskolerne.

Den forfejlede inklusion går hårdt ud over de børn, der har brug for særlig støtte. Mange børn og unge går ikke bare glip af undervisning, men også af vigtige fællesskaber. Den politiske tavshed på det område er larmende, og initiativerne stort set ikkeeksisterende. Børns Vilkår ser det som et svigt af børn”.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)