Bidens Demokrater ødelægger USA’s demokrati

I Colorado og Maine har dommere og en indenrigsminister, der i begge tilfælde er udpeget af Demokraterne, fjernet Donald Trump fra stemmesedlerne til de forestående primærvalg. Det viser, at den amerikanske venstrefløj er parat til at ødelægge USA’s demokrati, skriver Berlingske i sin leder.

”I fire forskellige retssager er der midt i det tilstundende præsidentvalg rejst 91 anklagepunkter mod den tidligere præsident Donald Trump, der er præsidentkandidat. Og i to amerikanske stater er Trump af Demokratisk udpegede ansvarlige blevet pillet af stemmesedlen til de forestående primærvalg.

Det er ganske vidtgående. Når man på den ene side med rette anklager Trump for at undergrave demokratiet, så er det på sin plads også at pege på det, når den modsatte politiske fløj i USA gør det samme.

At pille den sandsynlige politiske modstander ved det kommende præsidentvalg af stemmesedlen er heller ikke nogen handling, der gavner det amerikanske demokrati eller øger tilliden til valghandlingen. Valg skal vindes i stemmelokalet, og ikke med mistillidsskabende juridiske skridt drevet af hadet til Trump”.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)