Bureaukratisk bøvl svækker Danmarks konkurrenceevne

Det bureaukratiske bøvl i Danmark har været et tilbagevendende emne i flere år. Alle regeringer de seneste 30 år har forsøgt sig med afbureaukratiseringsreformer og regelforenkling, men de er alle fejlet. Senest har Dansk Industri (DI) beregnet, hvor meget administrativt bøvl koster virksomhederne, skriver Børsen.

”DI har regnet sig frem til, at danske virksomheder bruger 41 mio. timer om året alene på at rapportere data til offentlige myndigheder, hvilket svarer til omtrent 25.000 fuldtidsmedarbejdere. Samlet set koster det erhvervslivet 23,5 mia. kr. om året i tabt værdiskabelse. ’Man er jo nærmest ved at falde ned af stolen. Vi sidder måbende og hovedrystende tilbage. Det bliver helt fordummende, at der skal sidde så mange medarbejdere og lave alt muligt rapportering, som ingen rigtig bruger til noget’, siger den adm. dir. for DI, Lars Sandahl Sørensen.

I Dansk Industris undersøgelse er der kun taget udgangspunkt i virksomhedernes indberetningsforpligtelser til offentlige myndigheder, men i virkeligheden møder erhvervslivet flere administrative opgaver i deres hverdag. Erhvervsministeriet har selv tidligere skønnet, at det samlet løber op i 30 mia. kr. Dertil kommer de seneste års nye love.

Kravene bliver nemlig ved med at stige og stige til trods for flere års politisk kamp mod papirarbejdet og indberetningskravene. Det handler både om nye love, regler, direktiver og forordninger fra Folketinget og EU”.

 

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)