Daniel Lindeberg deler ud af sine bageopskrifter

Bogens forsider viser nogle af de lækre kager, der findes opskrifter på i “Bagværk”

I Sverige er de fremragende til at bage ’bullar’. Begrebet dækker over snurrer, snegle og andet fyldt bagværk i portionsstørrelser, og selv om vi ikke kalder det ’bullar’ her til lands, så har den type bagværk vundet stort indpas hos os. I bogen “Bagværk – Snegle og snurre, boller og brioche” giver Daniel Lindeberg kyndig vejledning til at lave lækre og klistrede kager med lækkert fyld.

”More is more” er Daniel Lindebergs tilgang til sit bagværk. Hvis man ikke får klistrede fingre af at spise snurren, så er der ganske enkelt ikke fyld nok i den. Ja, han opfordrer gerne til, at man laver dobbelt så meget fyld, som man burde. De fem forskellige grunddeje: hvededej, vallonsk dej, briochedej, safrandej og croissantdej, danner grundlag for bogens 45 opskrifter. Klistrede æblesnegle, sprøde mandelcroissanter og crumbleknuder med karamel er blot nogle af de lækre ting, man kan bage derhjemme. ”Vov at prøve noget nyt, vov at fejle!” lyder Daniel Lindebergs opfordring til hjemmebagerne. For hvor der voves, opstår der også muligheder for at imponere både sig selv og sine gæster og få mundvandet til at løbe.

Daniel Lindeberg forklarer, hvordan bagningen planlægges bedst muligt, så der nemt kan bages flere forskellige typer bagværk af den samme dej på samme tid, så kaffegæsterne kan smage både en rabarbersnegl og en semlor. Bogen er pædagogisk opbygget og propfuld af gode bagetips, smarte tricks og hyggelige anekdoter.

Daniel Lindeberg er uddannet kok og har blandt andet grundlagt michelinrestauranten Frantzen / Lindeberg i Stockholm i 2009. Men sidenhen er restauranten blevet skiftet ud med Lindeberg Bageri & Konditori i Orminge i Nacka.

Fakta om bogen:

Titel: Bagværk – Snegle og snurrer, boller og brioche
Forfatter: Daniel Lindeberg
Oversætter: Sigurd Toftdahl Terkelsen
Forlag: Turbine
ISBN: 9788740678581
Sidetal: 174
Vejl. pris: 249,95 kr.
Udgivelsesdato: 27. maj 2022

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)