Dokumentliste fra Justitsministeriet viser, at ministeriet udelukkede Rasmus Paludans fra Folkemødet efter pres fra USA, idet man i Washington mente, at koranafbrændinger foran den tyrkiske ambassade i Sverige skadede landets bestræbelser på at blive medlem af NATO, skriver Berlingske.
”Den 21. januar satte Rasmus Paludan ild til en koran foran den tyrkiske ambassade, og så var kaos løs. På baggrund af Paludans happening meddelte Tyrkiets præsident Erdogan pludselig, at svenskerne ikke kunne regne med hans opbakning i landets bestræbelser på at blive medlem af NATO. En international konflikt var født. Så kom USA på banen.
Steffen Larsen, retsordfører i Liberal Alliance, siger, at ’hvis danske myndigheder har ageret ud fra amerikanernes ønsker for at begrænse en dansk statsborgers mulighed for at kunne ytre sig og deltage i arrangementer, minder det en lille smule om Tibetsagen, og det bør Ombudsmanden eventuelt tage et kig på’.
Frederik Waage, som er professor i forvaltningsret ved Syddansk Universitet, siger til Jyllands-Posten, at Folketingets Ombudsmand bør se på sagen. ’Når der bliver truffet så vidtgående en beslutning om, at en person er helt udelukket fra at deltage i Folkemødet, bør der være åbenhed om, at alt er gået rigtigt for sig, og at reglerne er overholdt’, siger han”.
Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)