Socialdemokratiet bruger velfærdssamfundet og dets overlevelse som argument for ikke at forlade arbejdsmarkedet, men i stedet skrue op for det timetal, man tilbringer i det. Vigtigheden af velfærdsstatens overlevelse har imidlertid ikke samme brede appel i den danske befolkning, da der er alt for mange historier i omløb om, at velfærdsstaten ikke beviser sit værd, siger antropologen Dennis Nørmark i et interview med Berlingske.
”Vi er begyndt at kigge mere kritisk på velfærdsstaten og kan se, at den i virkeligheden performer ret dårligt på ret mange parametre. Folk må nødvendigvis begynde at tænke – hvad er det egentlig, jeg betaler til? Og hvor meget af min tid vil jeg bruge på at betale til et dysfunktionelt regime, der leverer så dårlig kvalitet,« siger Dennis Nørmark, som i sin nye bog blandt andet ser kritisk på vores myter om velfærdsstaten.
Vi er flasket op med, at Danmark er fantastisk på grund af velfærdsstaten, og historisk har vi med stolthed i stemmen fortalt vidt og bredt om et samfund, der betaler alles uddannelse, og hvor sygehusvæsenet ikke skeler til indkomst. Alligevel er det begyndt at dæmre for flere danskere, at de finansierer og opretholder noget, der i virkeligheden ikke er særligt godt, og som ikke tillader dem at leve det liv, de ønsker at leve”.
Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)