Siden 2007 er der i landets kommuner ansat 6.894 administrative medarbejdere – HKere, jurister, journalister, økonomer og statskundskabere – men kun 3,661 medarbejdere, der varetager den borgernære velfærd – eksempelvis pædagoger, tandlæger, sosu-assistenter og sygeplejersker. Det viser sort på hvidt, at antallet af ”kolde hænder” stiger markant, og at den offentlige sektor er på vildspor, skriver Berlingske.
”At man i det i offentlige system ansætter så mange akademikere, skyldes, at lovgiverne sprøjter lovgivning ud i så store mængder, så hvis man sidder i en kommune, der hver uge får rullet lovgivning ind, så er der behov for kolossalt mange jurister, økonomer og andet administrativt personale, der kan finde ud af, om man gør tingene rigtigt i henhold til det ene og det andet cirkulære.
Politikerne vil gerne genvælges, så de undlader at snakke om, hvad det er, vi skal prioritere væk og reelt gøre anderledes. Her har demokratiet det svært. For alle vil gerne tiltrække vælgere og love alt muligt, mens problemerne samlet set vokser og vokser og vokser”.
Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)