Både EU og Danmark er gået i gang med at definere, hvad kritisk infrastruktur egentlig er, og hvordan man bedst beskytter det. Bag arbejdet ligger der et ønske om at følge USA’s restriktive politik over for Rusland og Kina, skriver Berlingske.
I det hele drejer det sig om at bremse Kinas voksende indflydelse på verdens infrastruktur – en indflydelse landet blandt andet har opnået gennem milliardstore investeringer i infrastrukturprogrammer forklædt under navnet ”Den Nye Silkevej”.
Og selv om konflikten på den korte bane handler meget konkret om den kinesiske telegigant Huawei, så er kampen meget større. Den handler om intet mindre, end at Vesten med USA i spidsen ikke vil tabe den ledende position i verden til regimet i Beijing.
Dermed støtter EU en skrap kurs over for fremmede investeringer i EU, hvis de kan påvirke kritisk infrastruktur. Lige nu sidder folk fra Finansministeriet og Justitsministeriet og arbejder hektisk på at sætte rammerne for ”kritisk infrastruktur”, således at det hele kan samles til et lovforslag, der formentlig skal være færdigt i næste folketingssamling.
Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)